ASK/LSPA kļūst par «SynotTip» virslīgas līderiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Haralds Filipovs

Svētdien SynotTip Virslīgā trešo panākumu trijās spēlēs izcīnīja ASK/LSPA komanda, kas savā laukumā ar 25:20 apspēlēja pērnās sezonas bronzas medaļniekus «Jūrmalas Sportu», kļūstot par turnīra līderiem.

Abas komandas jau bija tikušās Rīgas čempionātā, kad jūrmalnieki bija pārāki ar 22:16. SynotTip Virslīgu ASK/LSPA un «Jūrmalas Sports» bija iesākušas sekmīgi, izcīnot, attiecīgi, divas un vienu uzvaru.

Šīs dienas spēli mazliet sekmīgāk iesāka laukuma saimnieki, tomēr puslaika gaitā vadība vairākkārt mainījās – uz brīdi vadībā bija ASK/LSPA, vēlāk līderību pārņēma «Jūrmalas Sports». Vēl astoņas minūtes līdz puslaika beigām armijnieki bija iedzinējos ar 5:6, bet atlikušajā laikā guva piecus vārtus pēc kārtas un puslaiku noslēdza ar 10:6.

Otrajā puslaikā ASK/LSPA pārliecinoši saglabāja savu pārsvaru un pat spēja to dubultot līdz +8, bet spēles izskaņā «Jūrmalas Sports» mājinieku pārsvaru samazināja līdz pieciem vārtiem – 25:20. ASK/LSPA trešā uzvara trijās spēlēs, jūrmalniekiem – pirmā neveiksme.

Citā SynotTip Virslīgas spēlē Vaiņode izbraukumā ar 32:30 pieveica MSĢ/LAT-98. Pēc līdzīga spēles sākuma, kurā minimālu vadību izdevās gūt MSĢ/LAT-98, pakāpeniski vadība pārgāja Vaiņodes pusē. Pirmo puslaiku Vaiņode noslēdza ar 18:16, bet pēc pārtraukuma atrāvienu palielināja līdz +4. MSĢ atspēlēja divus vārtus, tomēr Vaiņodes uzvaru neapdraudēja.

Savukārt sieviešu Virslīgā pirmo panākumu izcīnīja «REIR Dobele», kas izbraukumā ar 33:23 apspēlēja Salaspils sporta skolas komandu. Dobelnieces izšķirošo pārsvaru ieguva jau spēles sākumā, kad panāca 7:0. Puslaiku REIR noslēdza ar 18:8 un pārliecinoši iegūto atrāvienu nosargāja arī atlikušajās 30 minūtēs.

Valsts čempiones «Latgols» savā laukumā uzņēma vicečempiones LSPA, kas starpsezonā zaudējušas vairākas nozīmīgas spēlētājas, tostarp komandas līderi Kristīni Kirejevu, kas šogad pārstāv Jēkabpili. Pirmajā spēļu kārtā ludzānietes apspēlēja Jēkabpili, bet LSPA atzina Salaspils pārākumu.

Intriga mačā starp pērnā gada finālistēm tika izgaisināta jau praktiski ar pirmajām spēles minūtēm. «Latgols» pārliecinoši iesāka spēli, izvirzoties vadībā ar 4:0. Šis pārsvars saglabājās ilgāku laiku, bet puslaika izskaņā ludzānietes vēl nedaudz palielināja pārsvaru un puslaika pārtraukumā devās ar 15:9 savā labā.

Otrajā puslaikā «Latgols» pārsvars bija vēl izteiktāks. Jau 36.minūtē pēc Evitas Gagarinas metiena čempiones pirmoreiz panāca +10 (20:10) un vēlāk turpināja atrauties, maksimālo pārsvaru panākot mača izskaņā – 36:18 «Latgols» labā. Otrā uzvara divās spēlēs.

Pie otrā panākuma tika arī 2014.gada Latvijas čempiones Stopiņu NHK, kas otrajā puslaikā salauza Jēkabpils pretestību. Stopiņu handbolistes praktiski visu pirmo puslaiku pavadīja vadībā ar dažu vārtu pārsvaru, bet pārtraukumā devās ar 15:13. Savukārt otrajā puslaikā Stopiņu NHK ātri vien dubultoja pārsvaru, bet puslaika otrajā viņu atrāvienu gandrīz sasniedza divciparu skaitli. Visā spēlē stopiņietes uzvarēja ar 32:23.

SynotTip Virslīga

MSĢ/LAT-98 – Vaiņode 30:32 (16:18)

MSĢ/LAT-98: Kurzemnieks 8/2, Pančenko 6, Ignatjevs 4, U. Strazdiņš 3, Berezovojs 2, Ozols 2, Stepuļenoks-Stukanovs 2, Petuhovs 2, Meikšāns 1.

Vaiņode: O. Pāvils 8, N. Pāvils 8, A. Pāvils 6, Ķergalvis 5, M. Mickus 2, Taujēns 2, Jurjāns 1.

ASK/LSPA – Jūrmalas Sports 25:20 (10:6)

ASK/LSPA: Reniņš 8, Drobots 5/1, Tuminskis 4/1, Vilsons 3, Grēberis 2, Lubgāns 1, Miemis 1, Dumpis 1.

Jūrmala: Ivanovs 3, Lībergs 3/2, Černousovs 3/1, Narme 2, Gulbis 2, Popens 2, Turkupols 1, Naglis 1, Zvejnieks 1, Šteinbergs 1, Latkovskis 1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu