Deniss: Batons paliks McLaren komandā arī nākamsezon

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pieredzējušais britu pilots Džensons Batons arī nākamajā sezonā pārstāvēs Pirmās formulas (F-1) komandu «McLaren», atklāja vienības vadītājs Rons Deniss.

Ap pašlaik 35 gadus vecā Batona turpmāko karjeru ir liela neskaidrība, jo netiek izslēgts, ka šī varētu būt viņa pēdējā sezona F-1 čempionātā. Tiesa, Deniss pēc svētdien Japānā notikušā posma neslēpa, ka brits «McLaren» komandā brauks arī nākamajā sezonā, lai gan šajās sacensībās ierindojās vien 16.vietā.

«Jā, Batons nākamajā sezonā būs «McLaren» komandā,» atklāja Deniss. «Džensonam ir divu gadu līgums. Man jau iepriekš vajadzēja kliedēt visas šaubas par viņa nākotni.»

«Ar Batonu nebiju runājis līdz ceturtdienai, taču krietni konstruktīvāk būtu bijis, ja es viņam ātrāk būtu pateicis, ka neplānojam pārtraukt ar viņu līgumu,» pauda Deniss.

Iepriekš netika izslēgts, ka Batons pēc šīs sezonas karjeru varētu turpināt izturības sacīkstēs vai arī pievienoties raidorganizācijas BBC raidījuma «Top Gear» komandai.

Batons F-1 debitēja 2000.gadā «BMW Williams» sastāvā un šajā laikā 278 sacensībās guvis 15 uzvaras, kā arī astoņas reizes ticis pie pirmajām starta pozīcijām. Sekmīgākā viņam bija 2009.gada sezona, kad ar «Brawn» vienību tās vienīgajā sezonā negaidīti tika izcīnīts čempionu tituls.

Tāpat Batons 2011.gadā ar «McLaren» kļuva par pasaules vicečempionu, bet 2004.gadā ar «BAR Honda» sezonas noslēguma kopvērtējumā tika izcīnīta trešā vieta.

Tiesa, šī sezona «McLaren» ir ļoti neveiksmīga, bet pat Batons ar sešiem punktiem atrodams tikai 18.vietā pasaules čempionāta kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu