Ulmanis: Hokejs ir numur viens Latvijā (79)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Finanses Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo» turpmākai pastāvēšanai ir nodrošinātas, kaut papīri pagaidām oficiāli vēl nav parakstīti, piektdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikgadējā kongresā izteicās AS «Dinamo Rīga» padomes loceklis Guntis Ulmanis.

Starpsezona Rīgas «Dinamo» nometnē tika aizvadīta lielā neziņā, jo komandai joprojām nav ģenerālsponsora - klubu pameta galvenais naudas devējs gāzes kompānija «Itera». Lai arī atrisinājums sponsoru piesaistei vēl nav atrasts, pašlaik līgumi ar vienību noslēgti 23 hokejistiem.

«Rīgas «Dinamo» situācija ir smaga, un pašlaik neviens nav pasargāts no neprognozējamiem lēmumiem, tomēr uz šodienu finanses klubam ir nodrošinātas, kaut papīri līdz galam vēl nav parakstīti,» piektdien izteicās Ulmanis, sakot, ka kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis katru nedēļu dodas uz Maskavu, lai risinātu šo problēmu.

«Turpinām runāt arī ar Latvijas kompānijām. Jādomā, kā meklēt finansējumu Latvijas hokejam arī no Latvijas ekonomikas, jo nedrīkstam zaudēt Rīgas «Dinamo» komandu - hokejs ir numur viens Latvijā,» stāstīja Ulmanis.

«Dinamo» komanda jauno sezonu sākusi ar trim spēlēm savā laukumā, kurās gūta viena uzvara. Ja vienības sezonas atklāšanas spēli pret Minskas «Dinamo» klātienē noraudzījās 7750 skatītāju, tad vēlāk pret Jaroslavļas «Lokomotiv» un «Soči» tribīnēs tika fiksēti tikai attiecīgi 3690 un 4170 skatītāji.

Nākamās četras spēles Rīgas klubs aizvadīs izbraukumā, tiekoties ar Ņižņekamskas «Ņeftehimik», Toljati «Lada», Čeļabinskas «Traktor» un Hantimansijskas «Jugra» no Krievijas, bet savā laukumā nākamo maču aizvadīs 23.septembrī.

Komentāri (79)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu