Šodien un rīt Latvijas rallija čempionāta posms Igaunijā, iespējami pirmie čempioni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Piektdienas vakarā ar pirmajiem ātrumposmiem Igaunijā startē Tartu Rally 2015, kas ir arī Latvijas rallija čempionāta sestais posms. Latvijas nacionālā seriāla priekšpēdējais posms var sarūpēt pirmos šā gada čempionus, norāda LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

LRC1 grupā pirms Tartu rallija kopvērtējuma vadībā atrodas Gunta Lielkāja/Viļņa Miķelsona ekipāža. Ja šī vienība Igaunijā gūst uzvaru Latvijas čempionāta ieskaitē, ekipāža posmu pirms čempionāta beigām nodrošina Latvijas čempionu titulu. Pat, ja kopvērtējumā tuvākie sekotāji Jānis Berķis/Edgars Čeporjus finišē otrie aiz Lielkāja ekipāžas, ar to būs par maz, lai saglabātos cerības uz titulu.

Jāņem vērā, ka pēdējā posmā rallijā Latvija 2015, kas norisināsies oktobra vidū, tiks piemērots lielāks posmā iegūstamo punktu skaits, kā to paredz čempionāta nolikums. Taču pat ar lielāka guvuma iespējām līderu ķērājiem var būt par maz, lai sasniegtu čempiontitulus.

Arī LRC2 grupā Tartu rallijs var sarūpēt jaunus Latvijas čempionus. Sīmam Plangi/Marekam Sarapu pat nav nepieciešama uzvara, lai jau dzimtenē sakārtotu Latvijas seriāla kopvērtējuma uzvaru. Tomēr Jāņa Vorobjova/Andra Mālnieka ekipāžai atliek cīnīties līdz galam, izmantojot konkurentu kļūdas, ja tādas būs – cerības uz čempiona titulu joprojām ir dzīvas. Kopvērtējumā trešajā vietā atrodas Mārtiņa Sviļa/Ivo Pūķa ekipāža.

Latvijas čempiontitula dalīšana LRC3 grupā, visticamāk, paliks uz pēdējo posmu, jo pašlaik līderi ir ļoti cieši kopā kopvērtējuma punktu ziņā. Nikolaja Grjazina ekipāža ir par sešiem punktiem priekšā Ralfam Sirmacim/Artūram Šiminam. Sirmača vienība nestartēja iepriekšējos divos Latvijas čempionāta posmus, jo cīnījās Eiropas Junioru čempionātā, kurā sasniedza vicečempiona titulu. Turklāt tikai par deviņiem punktiem no Grjazina atpaliek Emīla Blūma/Reiņa Vilsona ekipāža. Šis trio būs čempiontitula dalītāji, šķiet, līdz sezonas pēdējam ātrumposmam. Sirmacis, Grjazins un Blūms ir līderi arī Latvijas čempionā Junioru kausā.

Igaunijā uz starta nebūs Latvijas kausa izcīņas RK1 grupas līderi krievi Mihails Skripņikovs/Aleksejs Krilovs. Tas ceļu uz vadošajām pozīcijām paver Edgara Baloža/Ineses Akmentiņas ekipāžai, kurai iepriekšējie divi posmi nebija veiksmīgi avāriju dēļ. Arī Lietuvas ekipāža ar Egidiju Valeišu pie stūres joprojām cīnās par Latvijas kausa kopvērtējuma uzvaru.

Latvijas rallija čempionāta komandu ieskaitē vadībā atrodas Sports Racing Technologies vienībai, kurai seko ASRT Rally Team un LMT Autosporta Akadēmijas vienība.

Tartu rallijs sākas piektdien pl.17:00. Pirmajā dienā kopumā jāaizvada četri ātrumposmi, sestdien – vēl sešas ātrumsacensības. Rallija finišs paredzēts sestdien pl.19:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu