«VEF Rīga» sastāvā būs daudzi izsalkuši spēlētāji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienības «VEF Rīga» sastāvā gaidāmajā sezonā būs daudzi izsalkuši spēlētāji, kuri demonstrēs nesavtīgu spēli, pastāstīja galvenais treneris Karloss Frade.

«Aicinu līdzjutējus nākt uz mūsu spēlēm un skatīties. Domāju, ka daudziem patiksim ar nesavtīgo spēli un viņi vēlēsies atgriezties uz mačiem, kaut nesolu, ka visās spēlēs uzvarēsim,» norādīja Frade.

Gatavojoties jaunajai sezonai, «VEF Rīga» aizvadījuši piecas pārbaudes spēles, no kurām pirmās trīs notika Lietuvā. Pirmajā pārbaudes mačā rīdzinieki ar 62:87 piekāpās Lietuvas vicečempionei Viļņas «Lietuvos rytas». Savukārt otrajā mačā tika piedzīvots zaudējums 76:88 spēlē ar bijušā «Ventspils» kapteiņa Akseļa Vairoga pārstāvēto Panevēžas «Lietkabelis». Tikmēr trešajā duelī Rīgas klubs ar 57:68 piekāpās mājinieku komandai Alītas «Dzūkija».

Turpinājumā pagājušajā nedēļā «VEF Rīga» ar 91:63 apspēlēja «Latvijas Universitāti» (LU), bet trešdien vēlreiz Lietuvā cīnījās ar vietējo komandu.

«Pirmās trīs spēles notika Lietuvas pilsētā Alītā, bet tad mums vēl nebija sešu spēlētāju. No tām viena bija laba. Pagājušajā nedēļā spēlējām ar LU, tā bija vairāk tāda spēle, kā vēlējos, komandā bija redzams uzlabojums,» norādīja Frade. «Trešdien piektajā spēlē Lietuvā parādījām, ko varam paveikt, un aizvadījām ļoti labu pirmo puslaiku, kad basketbolisti spēlēja nesavtīgi un arī iemeta deviņus tālmetienus, bet galvenais, ka bumba labi kustējās. Ar otro puslaiku neesmu apmierināts, tas bija solis uz leju. Nedrīkstam spēlēt tikai vienu labu puslaiku. Nepieciešams, lai vismaz trīs ceturtdaļas būtu labas.»

Pirmā sezonas spēle tiks aizvadīta 30.oktobrī Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, kad «VEF Rīga» uzņems «Valmieru»/ORDO.

«Tagad mums ir nedēļa līdz pirmajai spēlei, lai noslēgtu sagatavošanos. Komandas sniegums lēnām uzlabojas un tuvojas līmenim, kādu vēlamies. Esmu apmierināts ar komandas progresu, tāpat Ingum Jakovičam jāatlabst no savainojuma, un pēc nedēļas būsim gatavi cīnīties,» atzina spāņu speciālists.

Kā zināms, «VEF Rīga» šovasar papildinājusi sastāvu ar amerikāņu aizsargiem Kvinu Makdauelu un Kenetu Smitu, spēka uzbrucēju Kītonu Nenkivilu, Meksikas aizsargu Fransisko Krusu, spāņu spēka uzbrucēju Gilji Ruvio un krievu uzbrucēju Vladislavu Starateļevu, kā arī zviedru aizsargu Ludvigu Hākansonu. Līdz ar to vienības sastāvā, gatavojoties nākamajai sezonai, ir septiņi leģionāri.

«Smagi strādājām, lai iegūtu spēlētājus, ko vēlamies, ievērojot finansiālo situāciju, kāda mums ir. Un esmu apmierināts ar rezultātu. Spēlētāji vasarā smagi strādājuši. Mums ilgi nebija trīs spēlētāju, bet tas ir saprotami, un esmu lepns, ka viņi pārstāvēja nacionālās izlases. Mareks Mejeris un Mārtiņš Meiers lieliski nospēlēja izlasē,» pauda treneris.

Galvenais treneris Frade mazliet raksturoja arī katru no komandas leģionāriem.

«Makdauels var spēlēt jebkurā perimetra pozīcijā. Viņš ir ne tikai labs metējs, bet labs arī aizsardzībā. Smits jeb «Spīdijs» ir saspēles vadītājs ar labu reputāciju ASV. Viņam galvenā ir spēles organizēšana, piespēlēšana. Viņš mums varētu būt ļoti labs darījums tieši cenas un kvalitātes attiecībā,» norādīja speciālists. «Nenkivils spēlējis trīs gadus Vācijā, gan ceturtajā, gan piektajā pozīcijā, ātrs kā garais spēlētājs. Vēlos, lai visi mūsu garie basketbolisti varētu spēlēt jebkurā kombinācijā, lai būtu daudzpusīgi un ātri. Pērn Spānijas klubā viņš laukumā nāca no rezervistu soliņa. Ticu, ka Nenkivils var paveikt vairāk. Viņš ir izsalcis parādīt, ka var vairāk.»

Tikmēr par Krusu jeb «Pako» treneris izteicās, ka viņš nav tikai labs punktu guvējs, bet arī nenovērtēts piespēlētājs, nesavtīgs, kurš dos lielu ieguldījumu, spēlējot perimetrā. Savukārt Ruvio Rīgas komanda piesaistīja, jo viņš ir ļoti pieredzējis basketbolists.

«Spāņu spēka uzbrucējs vienmēr bijis ar augstu darba ētiku un saprot spēli. Nemetīs vidēji spēlē 25 punktus, taču neesam viņu pieaicinājuši rezultativitātes dēļ. Vēlamies, lai basketbolists palīdz jaunajiem spēlētājiem,» atklāja Frade. «Viens no tādiem jauniem basketbolistiem ir Starateļevs, kurš aizvadīs pirmo sezonu ārpus Krievijas. Vajadzēs laiku, lai viņš attīstītos. Krievu spēlētājam vēl jāaug, tāpēc būsim pacietīgi.»

Tikmēr Hākansonu spāņu speciālists raksturoja kā talantīgu spēlētāju un smagu strādātāju. «Viņš jau 17 gados spēlēja Zviedrijas pieaugušo izlasē, bet tagad ieguvis arī labu pieredzi, trenējoties ar Spānijas grandu «Barcelona«. Viņš ir izsalcis, lai iegūtu spēles minūtes un pierādītu sevi.»

Kopš atjaunošanas 2007.gadā «VEF Rīga» klubs kļuvis par četrkārtēju Latvijas čempionu, bet divas reizes izcīnīts sudrabs. Tāpat divas reizes «VEF Rīga» iekļuva Eiropas kausa «Top16» turnīrā, trīs reizes pastāvēšanas vēsturē spēlēja ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Šī gada pavasarī «VEF Rīga» pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pagājušā gada čempioni «Ventspils». Tikmēr pārējos turnīros Latvijas galvaspilsētas klubam neveicās tik labi, jo VTB Vienotajā līgā tas nesasniedza izslēgšanas spēles, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Gaidāmajā sezonā «VEF Rīga» spēlēs tikai LBL, kur ar katru komandu aizvadīs divus apļus, kas kopā dos 20 spēles, un VTB Vienotajā līgā, kurā katra komanda aizvadīs 30 mačus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu