Šlēgelmilhs startēs F-3 EČ posmā Nirburgringas trasē

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas autosportists Haralds Šlēgelmilhs startēs Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Trešās formulas (F-3) Eiropas čempionāta priekšpēdējā posmā, kas šīs nedēļas nogalē norisināsies Nirburgringas trasē, Vācijā, informēja sportista pārstāvji.

Šlēgelmilhs pēc veiksmīgiem testa braucieniem ar komandas «Artline Engineering» jauno Formula 3 modeli «ArtTech P315» saņēmis uzaicinājumu startēt sacensībās Vācijā.

«Tā ir liela atbildība un izaicinājums atgriezties pie formulas stūres ar pilnīgi jaunu F-3 modeli FIA čempionātā, kurā pulcējas labākie F-3 piloti. Nirburgringas trasē ar formulu pēdējo reizi braucu 2007.gadā, kad izcīnīju pirmo vietu, tāpēc atgriešanās un starts šajā trasē būs īpašs. Trase nav viegla, taču tajā ir gūta pozitīva braukšanas pieredze gan formulas, gan «Porsche» sacensību laikos,» atzīst Šlēgelmilhs.

Sacensībās Nirburgringā «Artline Engineering» komanda pirmo reizi startēs ar jauno formulu. Šlēgelmilhs būs komandas vienīgais pilots.

«Pēdējo mēnešu laikā Gruzijā ar komandu esam rūpīgi strādājuši pie formulas tehniskās sagatavošanas, un testu braucienu rezultāti ir iepriecinoši. Esam izmēģinājuši dažādus tehniskos regulējumus, lai atrastu man piemērotākos. Taču, tā kā šai formulai Nirburgringā būs debijas sacensības, esam piesardzīgi prognozēt precīzus rezultātus,» Šlēgilmilhs pirms sacensībām ir piesardzīgs.

Šlēgelmilhs ir kļuvis par jaunā F-3 modeļa «ArtTechP315» testa pilotu. «Artline Engineering» ir īstenojusi komandas ilggadējo ambīciju – uzbūvējusi jaunu F-3 modeli, radot alternatīvu ierastajam tirgus līderim «Dallara» F-3 formulu ražotājam.

Testa braucienos Šlēgelmilhs ar jauno formulu ir pārspējis iepriekšējos Gruzijas Rustavi trases F-3 apļa laika rezultātus un veicis vairāk nekā 2000 km distanci. Formulas tehnisko stāvokli inženieri raksturo kā stabilu un pilnībā atbilstošu FIA sacensībām.

Nirburgringas sacensības tiešraidē varēs vērot abas sacensību dienas kanālā «MotorsTV» vai internetā FIA F-3 čempionāta mājas lapā www.fiaf3europe.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu