Noskaties: Levandovskis iesit piecus vārtus deviņās minūtēs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Poļu futbolists Roberts Levandovskis, kurš pārstāv Vācijas Bundeslīgas čempionvienību Minhenes «Bayern», otrdien aizvadīja varenu spēli, jo deviņu minūšu laikā guva piecus vārtus, palīdzot «Bayern» savās mājās ar 5:1 sagraut «Wolfsburg» kluba futbolistus.

«Bayern» spēles 26. minūtē nokļuva iedzinējos ar 0:1 pēc «Wolfsburg» futbolista Daniela Kaliguri sitiena. Pēc pirmā puslaika Minhenes kluba galvenais treneris Peps Gvardiola veica spēlētāju maiņu, pussarga Tiagu Alkantaras vietā laukumā sūtot Levandovski, kurš nākamo 15 minūšu laikā «iznīcināja» pretiniekus.

Neizšķirtu Levandovskis panāca 51. minūtē, tad minūti vēlāk guva uzvaras - otros vārtus, 55. minūtē iesita trešos, 57. minūtē ceturtos, bet 60. minūtē piektos vārtus.

Levandovskis uzstādīja vairākus Bundeslīgas rekordus - iesita ātrāko «hat-trick», jo trīs vārtus guva trīs minūtēs un 19 sekundēs. Tāpat piecu minūšu un 42 sekunžu laikā viņš guva ātrākos četrus vārtus, kā arī deviņu minūšu laikā ātrākos piecus vārtus Bundeslīgas vēsturē.

Pēdējo reizi viens futbolists piecus vārtus Bundeslīgā guva 1991. gadā, kad Mihaēls Tēniess ar 6:2 palīdzēja «Duisburg» komandai uzvarēt «Karlsruhe». Rekords pieder Dīteram Milleram, kurš 1977. gadā iesita sešus vārtus Ķelnes kluba labā mačā pret Brēmenes «Werder», palīdzot uzvarēt ar 7:2.

Minhenes «Bayern» izcīnīja sesto uzvaru sešās spēlēs un ar 18 punktiem ir turnīra līderi. Pieci panākumi piecos mačos ir Dortmundes «Borussia», kas sesto spēli aizvadīs trešdien. Trešā ar 11 punktiem ir «Wolfsburg», kas pērn izcīnīja Bundeslīgas vicečempionu titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu