Franču futbola leģenda Kantonā sola izmitināt un ēdināt bēgļus vismaz divus gadus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijusī Anglijas futbola kluba «Manchester United» zvaigzne Ēriks Kantonā savu vecvecāku kādreizējo piedzīvojumu iespaidā Francijas radio otrdien apsolījis izmitināt un ēdināt bēgļus «vismaz» divus gadus.

«Es to rīkošu kopā ar Marseļas amatpersonām,» sacīja Kantonā «France Inter» radio, paskaidrojot, ka bēgļiem gatavs piešķirt nelielu māju ar dārzu un ēdienu vismaz uz diviem gadiem.

«Ja jūs izmitināt ļaudis, kam nav darba, tad jums viņi ir arī jāēdina,.» sacīja kādreizējais Francijas izlases kapteinis.

Kantonā arī paskaidroja, ka viņa paša senču vēsture sekmējusi šādu lēmumu.

«Mani vecvecāki no mātes puses bija spāņu republikāņi, kuri [Spānijas pilsoņu kara laikā] bēga no Franko režīma ar kājām šķērsojot Pirenejus,» viņš sacīja. «Tāds ir mūsu stāsts, kuram arī ir nozīme.»

Kantonā bija viens no «Manchester United» dzinējspēkiem šī kluba ziedu laikos Anglijas premjerlīgā. Pēc futbolista karjeras beigām viņš sāka sekmīgu aktiera karjeru.

Kantonā patlaban spēlē teātrī Parīzē un arī attēlo vienu no galvenajiem varoņiem Rolāna Lafarga filmā «Rois du Monde» («Pasaules karaļi»), kuras pirmizrāde Francijā būs trešdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu