HK «Rīga» piekāpjas spēcīgajai Maskavas «Krasnaja armija» komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/hkriga

Latvijas komanda «Rīga» jaunās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonas trešajā spēlē svētdien ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:0, 0:3) savā laukumā sīvā cīņā piekāpās pagājušās sezonas sacensību finālistei Maskavas «Krasnaja armija» no Krievijas.

Vadību rīdzinieki paņēma 14.minūtē, kad pretuzbrukumā izcēlās Artūrs Ševčenko. Izlīdzinājumu viesi panāca desmit minūtes pirms pamatlaika beigām, vēl četras minūtes vēlāk rikošetā arī «Krasnaja armija» ieguva vadību, ko noturēja līdz cīņas izskaņai, bet cīņu noslēdza ar ripas ieraidīšanu tukšos vārtos.

Par labāko spēlētāju rīdzinieku sastāvā tika atzīts Edmunds Augstkalns.

Kā zināms, pirmajā mačā «Rīga» trešdien pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 zaudēja Krievijas vienībai Balašihas MVD, bet divas dienas vēlāk ar 2:0 pārspēja Latvijas izcelsmes aizsarga Zigurda Podziņa pārstāvēto Krievijas komandu Krasnodaras «Berkuti Kubaņi», kas šosezon debitē MHL A grupā.

Tikmēr Maskavas komanda jau guvusi trešo uzvaru, bet pirmās divas tika izcīnītas pēcspēles metienu sērijās, kad tā viesos pārspēja Baltkrievijas vienības Minskas «Junostj» un Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» ar identisku rezultātu 3:2.

Jaunās sezonas pirmās mājas spēļu sērijas noslēgumā rīdzinieki otrdien «Inbox.lv» hallē Piņķos tiksies ar sacensību pašreizējo čempioni Maskavas «Spartak».

Turpinājumā «Rīgu» gaidīs sezonas pirmā izbraukuma sērija, kuras gaitā būs jādodas arī uz ļoti tālajām Južnosahaļinsku un Habarovsku.

Ar četriem punktiem trijos mačos «Rīga» ieņem Rietumu konferences Ziemeļu-Rietumu divīzijas kopvērtējuma sesto vietu, bet «Krasnaja armija» ar septiņiem punktiem pārņēma Rietumu konferences Centra divīzijas līderpozīciju.

Kā zināms, «Rīgas» komandas pirmo četru sezonu galvenais treneris Leonīds Tambijevs karjeru turpina Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionu Karagandas «Sariarka» no Kazahstānas treneru kolektīvā, bet viņa vietā stājies līdzšinējais palīgs Ronalds Ozoliņš.

Bez Rīgas «Dinamo» sistēmas uzbrucēju Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova pārcelšanās uz «Sariarka» komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka došanās uz Savienoto Valstu hokeja līgu (USHL) «Rīgas» komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ šajā sezonā vairs nepārstāvēs arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs.

Šajā sezonā rīdzinieku sastāvu papildinājuši trīs talantīgi lietuviešu hokejisti.

MHL regulārajā čempionātā 39 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Rīdzinieki aizvadīs pa četriem mačiem ar deviņām savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras Rietumu konferences divīzijas desmit vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 39 sacensību dalībniekiem.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās jaunajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas «Molodaja gvardija», kā arī krievu klubi Kazaņas «Bars» un Permas «Molot». Tikmēr debiju turnīrā piedzīvo Krasnodaras «Berkuti Kubaņi», Kazaņas «Irbis» un Južnosahaļinskas «Sahaļinskije akuli».

Iepriekšējās četrās sezonās «Rīgas» komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru, bet iepriekšējā sezonā arī pirmoreiz pārvarēja tā pirmo kārtu, astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpjoties vēlākajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu