Siguldas vienības brauciena 95 kilometru distancē devušies ap 300 riteņbraucēju (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilustratīva bilde

Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciena 95 kilometru garajā «Latvijas Dzelzceļa» Sporta šosejas brauciena distancē devušies aptuveni 300 riteņbraucēji, pastāstīja velobrauciena organizatoru Igo Japiņa sporta aģentūras pārstāvis Toms Markss.

Viņš minēja, ka reģistrācija joprojām turpinās divām citām distancēm - SEB Kalnu divriteņu distancei un Tautas distancei. Patlaban Kalnu divriteņu distancei reģistrējušies aptuveni 900 dalībnieku, bet Tautas distancē dosies vismaz 4000 «pedāļu minēju», kas kopumā būtu aptuveni tik pat, cik pērn.

Līdz visu braucienu sākumam vēl nav iespējams noteikt, vai šodien tiks pārspēts rekords. Markss norādīja, ka patlaban vienības braucienā kopumā piedalīsies 5000 cilvēku, bet, kamēr notiek reģistrācija uz abām pārējām distancēm, kopējais dalībnieku skaits vēl var pieaugt.

Pēcpusdienā plkst.13 trasē dosies kalnu riteņbraucēji, bet plkst.14 notiks Tautas distances brauciens.

Jau ziņots, ka šogad sacensības norisināsies jau 24.reizi, pērn trīs dažādās distancēs kopumā startēja 5200 velomīļi. Šogad Vienības velobrauciena sauklis ir «Radīsim kopīgo spēku!». Pasākuma organizatori aprēķinājuši, ka visu prognozēto dalībnieku kopīgi radītās enerģijas pietiktu, lai vilciens ar sešiem vagoniem spētu nobraukt 280 kilometrus.

Vienībasvelobrauciens, kas pirmo reizi notika tālajā 1936.gadā, ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem sporta notikumiem Latvijā. Tas brīvvalsts laikā pulcēja vairāk nekā 6000 riteņbraucēju. 1995.gadā, pateicoties arī toreizējā valsts prezidenta Gunta Ulmaņa tiešam atbalstam,velobraucienstika atjaunots. Ideja gan laika gaitā palikusi nemainīga - tautas kopības sajūtas un veselības stiprināšana, kā arī tīras vides uzturēšana.

Šogad sacensības norisināsies jau 24.reizi, pērn trīs dažādās distancēs kopumā startēja 5200 velomīļi, tomēr paredzams, ka šogad dalībnieku skaits būs lielāks.

Vienībasbrauciens norisināsies trīs dažādās distancēs - «Latvijas Dzelzceļš» (LDz), svinot 95.gadadienu, aicina startēt 95 kilometru garajā LDz Sporta šosejas braucienā. Piedzīvojumu un adrenalīna meklētājiem piemērota būs 48 kilometrus garā SEB Kalnu divriteņu distance, bet Tautas braucienā, kura distance ir 36 kilometri, piedalīties var ikviens aktīvās atpūtas cienītājs no 12 gadu vecuma.

Ar īpašām pārsteiguma balvām tiks sumināts vienotākais uzņēmuma kolektīvs, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība un kuplākā ģimene.

Dalībnieki distancēs tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu