Batons šonedēļ varētu paziņot par karjeras beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2009.gada pasaules čempions Džensons Batons pirms šonedēļ gaidāmā Pirmās formulas (F-1) posma Japānā varētu pavēstīt par savas 16 gadus ilgās karjeras beigām, vēsta britu mediji.

Pašlaik 35 gadus vecais Batons ziemā piekrita uz gadu pagarināt līgumu ar «McLaren» komandu, tomēr šosezon tā rāda ļoti neveiksmīgu sniegumu un ar 17 punktiem Konstruktoru kausā apsteidz vien «Marussia» vienību.

Tiek ziņots, ka Batons veicis pārrunas ar «McLaren» par līguma pagarināšanu arī uz nākamo gadu, tomēr «Telegraph Sport» ziņo, ka sportists atteicies vēl vienu sezonu aizvadīt ar automašīnu, kas nav konkurētspējīga.

Batons F-1 debitēja 2000.gadā «BMW Williams» sastāvā un šajā laikā 278 sacensībās guvis 15 uzvaras, kā arī astoņas reizes ticis pie pirmajām starta pozīcijām. Sekmīgākā viņam bija 2009.gada sezona, kad ar «Brawn» vienību tās vienīgajā sezonā negaidīti tika izcīnīts čempionu tituls.

Tāpat Batons 2011.gadā ar «McLaren Mercedes» kļuva par pasaules vicečempionu, bet 2004.gadā ar «BAR Honda» sezonas noslēguma kopvērtējumā tika izcīnīta trešā vieta.

Tiek ziņots, ka par karjeras beigām tieši šonedēļ Batons pavēstīs, jo ir ļoti populārs japāņu līdzjutēju vidū, turklāt viņa sieva Džesika ir dzimusi tieši Japānā.

Japānā tiks aizvadīts sezonas 14.posms. Pēc tā līdz sezonas beigām atliks vēl piecas sacīkstes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu