FIFA no amata atstādina ģenerālsekretāru Valki

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā futbola federācija (FIFA) ceturtdien vakarā paziņoja, ka no amata tiek atstādināts organizācijas ģenerālsekretārs Žeroms Valke, uz kuru krīt aizdomu ēna par līdzdalību krāpniecībā.

FIFA izplatītajā paziņojumā norādīts, ka lēmums par Valkes atbrīvošanu no amata stājas spēkā nekavējoties un ilgs līdz turpmākajiem paziņojumiem. FIFA vadība arī devusi uzdevumu Ētikas komitejai sākt izmeklēšanu attiecībā pret Valkes līdzdalību krāpnieciskos darījumos ar 2014. gada Pasaules kausa finālturnīra biļešu izplatīšanu.

Par Valkes līdzdalību krāpniecībā ziņojis kāds mārketinga kompānijas «JB Sports Marketing» pārstāvis Benijs Alons. Viņš apgalvo, ka Valke pieprasījis starpniecības naudu par Pasaules kausa biļešu pārdošanu Alona firmai.

Savukārt Valke vēlāk izplatīja paziņojumu ar sava advokāta starpniecību, kurā apsūdzības nosauc par safabricētām un briesmīgām. Valke nekad nav saņēmis vai piekritis saņemt naudu vai jebko citu no Alona, teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka FIFA piedzīvo smagāko krīzi tās pastāvēšanas vēsturē, pēc tam kad maija beigās Šveices varas iestādes pēc ASV izmeklētāju lūguma arestēja vairākus augsta ranga darbiniekus, apsūdzot viņus kukuļošanā un naudas atmazgāšanā. Izmeklēšanā figurē 14 bijušie un esošie FIFA darbinieki. Tāpat atsevišķa izmeklēšana sākta Šveicē, kurā pēta, vai tiesības rīkot 2018. un 2022. gada Pasaules kausa finālturnīrus Krievijā un Katarā tika piešķirtas godīgā cīņā.

Savukārt FIFA pašreizējais prezidents Zeps Blaters ir paziņojis, ka atkāpsies no amata un nākamā gada februārī notiks jaunas FIFA prezidenta vēlēšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu