Desmit spožākās zvaigznes jaunajā KHL sezonā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jau trešdien tika dots starts jaunajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 7.sezonai. Arī šajā čempionātā noteikti būs gaidāmi interesanti pavērsieni un neaizmirstoši momenti. Tādēļ piedāvājam iepazīties ar desmit TVNET izvēlētām zvaigznēm un spilgtākajiem spēlētājiem, kas par sevi noteikti liks runāt tuvākos astoņus mēnešus.

 
Aleksandrs Radulovs
Aleksandrs Radulovs Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

Aleksandrs Radulovs, Maskavas CSKA

Bez karstasinīgā un meistarīgā Radulova KHL vairs nav iedomājama. Pagājusī sezona 28 gadus vecajam krievam galīgi nebija izdevusies, jo hokejists visu sezonu nomocījās ar nopietniem savainojumiem. Divas sezonas Radulovs ir bijis visas līgas rezultatīvākais spēlētājs. 2011.gadā viņš palīdzēja Ufas «Salavat Julajev» izcīnīt Gagarina kausu.

Radulovs kopumā KHL aizvadījis 292 regulārā čempionāta mačus, iekrājot 356 (122+234) rezultativitātes punktus.

 
Sergejs Mozjakins
Sergejs Mozjakins Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sergejs Mozjakins, Magņitogorskas «Metallurg»

Mozjakins ir visu laiku labākais punktu (391) guvējs un labākais līgas snaiperis (177 vārtu guvumi) KHL vēsturē. Aizvadītajā sezonā 33 gadus vecais krievu uzbrucējs palīdzēja Magņitogorskas «Metallurg» triumfēt Gagarina kausa izcīņā. Par izcilo sniegumu «play off» pieredzējušo uzbrucēju atzina par turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

 
Daniss Zaripovs
Daniss Zaripovs Foto: RIA Novosti/Scanpix

Daniss Zaripovs, «Metallurg»

33 gadus vecais Zaripovs kopā ar Mozjakinu un čehu Janu Kovaržu pērnajā čempionātā veidoja neapturamu trio. Pēc teicamās sezonas Zaripovs vēl palīdzēja Krievijas nacionālajai izlasei triumfēt pasaules čempionātā Minskā. Jāaizceļ, ka Zaripovs sešu sezonu laikā kļuvis par trīskārtēju Gagarina kausa čempionu.

Zaripovs kopumā KHL aizvadījis 300 regulārā čempionāta mačus, iekrājot 288 (137+151) rezultativitātes punktus.

 
Iļja Kovaļčuks
Iļja Kovaļčuks Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

Iļja Kovaļčuks, Sanktpēterburgas SKA

2001.gada NHL drafta pirmās kārtas numurs uz KHL pārcēlās 2012./2013. gada sezonā. No 31 gadu vecā krievu uzbrucēja, kurš NHL tika uzskatīts par superzvaigzni, aizvadītajā sezonā bija gaidīts kaut kas vairāk, taču Kovaļčuks 45 mačos izcēlās ar 16 vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm. Kovaļčuks noteikti šajā sezonā visiem skeptiķiem un ekspertiem gribēs pierādīt savu elites statusu, kādu viņš iemantoja pirms došanās uz KHL.

 
Viktors Tihonovs
Viktors Tihonovs Foto: RIA Novosti/Scanpix

Viktors Tihonovs, Sanktpēterburgas SKA

Pēdējo sezonu laikā Tihonovs ir sevi apliecinājis kā vienu no labākajiem centra uzbrucējiem visā KHL. Par Rīgā dzimušā hokejista meistarību mēs varējām pārliecināties pasaules čempionātā Minskā, kad Tihonovs ar 8 vārtiem un 8 rezultatīvām piespēlēm bija visa turnīra labākais punktu guvējs. Visticamāk, Tihonovs kopā ar Kovaļčuku SKA vienībā spēlēs pirmajā maiņā.

Tihonovs kopumā KHL aizvadījis 158 regulārā čempionāta mačus, iekrājot 106 (61+45) rezultativitātes punktus.

 
Vladimirs Sobotka
Vladimirs Sobotka Foto: REUTERS/SCANPIX

Vladimirs Sobotka, Omskas «Avangard»

27 gadus vecais Čehijas uzbrucējs uz KHL no NHL pārcēlās šajā starpsezonā. Sobotka NHL tika uzskatīts par vienu no labākajiem uzbrucējiem, kas teicami darbojas aizsardzībā. Čehu hokejists nevēlējās parakstīt vienošanos ar Sentluisas «Bues» klubu, bet piekrita 12 miljonu līgumam ar Omskas «Avangard».

Sobotka kopumā NHL aizvadījis 381 maču, kuru laikā guvis 35 vārtus un izdarījis 88 rezultatīvas piespēles partneriem.

 
Sakari Salminens
Sakari Salminens Foto: AFP/LETA

Sakari Salminens, Ņižņijnovgorodas «Torpedo»

26 gadus vecais Salminens, kurš Soču olimpiādē Somijai palīdzēja tikt pie bronzas, aizvadītajā sezonā sevi apliecināja kā vienu no meistarīgākajiem KHL spēlētājiem. Aizvadītās sezonas 54 KHL čempionāta cīņās Salminens izcēlās ar 47 (18+29) rezultatīvām piespēlēm. Paredzams, ka Salminens arī šogad būs viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem visā KHL.

 
Oskars Mellers (ar 45.numuru)
Oskars Mellers (ar 45.numuru) Foto: REUTERS/SCANPIX

Oskars Mellers, Kazaņas «Ak Bars»

25 gadus vecais zviedru snaiperis uz KHL pārcēlās šajā vasarā. Pirms tam viņš trīs sezonas bija Zviedrijas augstākās līgas vienības «Skelleftea» līderis. Ar deviņiem (3+6) rezultativitātes punktiem Mellers šā gada pasaules čempionātā palīdzēja izcīnīt bronzas medaļas. Zviedrijas hokejists NHL aizvadījis 87 spēles, kuru laikā guvis 12 vārtus un izdarījis 14 rezultatīvas piespēles. Mellers šajā sezonā, visticamāk, diriģēs «Ak Bars» uzbrukumu.

 
Vasīlijs Košečkins
Vasīlijs Košečkins Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

Vasilijs Košečkins, Magņitogorskas «Metallurg»

Arī šajā sezonā 31 gadu vecais Košečkins būs magņitkas pamatvārtsargs, kas komandai dos labas iespējas vēlreiz izcīnīt Gagarina kausu. Pērnā gada sezonā pieredzējušo Košečkinu atzina par KHL labāko vārtuvīru. Visu savu līdzšinējo karjeru Košečkins rādījis ļoti stabilu un pārliecinošu sniegumu. 2013./2014. gada čempionātā Košečkins vidēji ielaida 1,88 ripas un atvairīja 94,0% metienu.

 
Stefans da Kosta
Stefans da Kosta Foto: REUTERS/SCANPIX

Stefans da Kosta, Maskavas CSKA

25 gadus vecais da Kosta šobrīd tiek uzskatīts par Francijas labāko spēlētāju. Iepriekšējās četras sezonas franču hokejists pavadīja NHL kluba Otavas «Senators» sistēmā. Šā gada pavasarī da Kosta ar 6 vārtiem un 3 rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Francijas nacionālajai komandai iekļūt pasaules čempionātā 1/4 finālā. Tehniskais da Kosta lielu daļu karjeras pavadījis AHL, pa brīdim uzspēlējot NHL.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu