«Prizma» Latvijas čempionāta mačā pieveic «Kurbadu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Latvijas hokeja čempionāta vienīgajā spēlē otrdien HK «Prizma» hokejisti sarūgtināja hokeja klubu «Kurbads», savā laukumā izcīnot uzvaru ar rezultātu 5:3. Izšķirošs izrādījās pirmais periods, kuru Ērika Miļūna vadītā komanda uzvarēja 4:0.

Spēles sākumā aktīvāk spēlēja HK «Kurbads», izprovocējot pretiniekus uz pārkāpumu, tomēr sekoja pavērsiens, kad mazākumā Sandis Grīnbergs aizskrēja pa malu un ar spēcīgu metienu atklāja mača rezultātu. Turpinājumā sekoja rupja viesu kļūda savā zonā, un pēc saspēles Aleksandrs Baburins pārsvaru dubultoja.

«Kurbadam» radās vairākas lieliskas iespējas atklāt savu rēķinu, tomēr kā mūris vārtos bija Kārlis Zakrevskis. «Prizma» realizēja vairākumu, kad Viktors Lobačovs ar metienu no apmales raida ripu starp Ulda Čalpas kājsargiem. Periodu neizdevās noslēgt bez vēl vieniem zaudētiem vārtiem – mājinieki izrāvās divatā pret vienu aizsargu, un Artūrs Salija raidīja ripu vārtu devītniekā.

HK «Kurbads» vārtsargu maiņa – drošība tika uzticēta Andim Znatnajam.

Otrais periods iesākas ar asumiem, kad dūres izvicināja vairāki spēlētāji. HK «Kurbads» bija spiests spēlēt četras minūtes par vienu vīru mazāk. Izdevās izturēt un parādījās iespējas uzbrukumiem. Cerību stariņš parādījās trešdaļas vidū, kad Jānis Straupe saņem ripu no burzmas un, neapturot ripu, uzlauž Zakrevska cietoksni. Rezultāts pirms noslēdzošās trešdaļas bija 1:4.

Izšķirīgais periods iesākās ar aukstu dušu – Ričards Birziņš izlauzās cauri aizsardzībai un ar precīzu metienu atjaunoja četru vārtu pārsvaru «Prizma» vienībai. «Kurbads» gan ātri divas ripas atguva. Vispirms lieliskā saspēlē metiena pozīcijā tika izvirzīts Juris Štāls, kurš nekļūdījās un guva pirmos vārtus komandas sastāvā.

Pēc mirkļa ar metienu no zilās līnijas Hārdijs Parādnieks pievilka līdz divu vārtu starpībai. Neskatoties uz to, ka pēdējās divas minūtes ogrēnieši spēlē sešatā pret četriem spēlētājiem, vārtus gūt neizdevās. Spēle noslēdzās ar «Prizmas» uzvaru 5:3.

Par spēles labāko spēlētāju HK «Kurbads» rindās tika atzīts Andis Znatnajs, bet «Prizma» rindās Kārlis Zakrevskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu