«Renault» jau pēc šīs sezonas varētu atstāt F-1

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Motoru piegādātājs «Renault» pametīs Pirmās formulas (F-1) čempionātu, turklāt neoficiāla informācija liecina, ka tas «Red Bull» un «Toro Rosso» komandas varētu atstāt jau pēc šīs sezonas.

«Mēs jau brīdinājām F-1 amatpersonas, lai tās nerēķinās ar mums kā dzinēju piegādātājiem. Tas ir noslēdzies,» Frankfurtes motoru šovā izteicies organizācijas izpilddirektors Karloss Gons. «Mēs pabeigsim savus līgumus, tomēr «Renault» vairs neattīstīs dzinējus.»

«Renault» līgumi ar «Red Bull» un «Toro Rosso» ir spēkā līdz 2016.gadam, tomēr izdevums «Autosport» ziņo, ka puses varētu vienoties par līgumu pārtraukšanu jau pēc šīs sezonas. No 2016.gada «Red Bull» varētu izmantot «Ferrari» motorus.

No 2010. līdz 2013.gadam «Red Bull» komanda ar «Renault» dzinējiem bija pārliecinoši spēcīgākā F-1, bet pēdējās divās sezonās tās sekmes ir ievērojami vājākas, dominējot «Mercedes» komandai. «Renault» nespēja pielāgoties V6 turbo dzinēju ērai.

«Kad mēs uzvarējām čempionātos, «Renault» vārds nekad netika pieminēts, bet, kad sākās problēmas, mūs vainoja kā pirmos,» Gons izteicās par «Red Bull» vadības izteikto kritiku. «Tas ir sports. Sagaidām, ka, strādājot komandā, gan uzvarēsim, gan zaudēsim kopā.»

Zīmīgi, ka automašīnas ar «Renault» dzinējiem punktos finišējušas jau 131 F-1 posmā pēc kārtas.

Tiek uzskatīts, ka «Renault» F-1 varētu atgriezties ar savu komandu, kuru veidos uz pašreizējās «Lotus» vienības bāzes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu