«Rīgas» hokejisti savā laukumā gūst pirmo uzvaru šosezon

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.dinamoriga.eu

Latvijas komanda «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 4:1 (2:0, 0:0, 2:1) pieveica Južnosahaļinskas «Sahaļinskije akuli» spēlētājus, līdz ar to gūstot pirmo uzvaru šosezon.

Pirmie vārti tika gūti vairākuma izspēlē. 6.minūtē rīdzinieki vairākkārt meta pa pretinieku vārtiem, līdz ripu tajos precīzi raidīja Frenks Razgals. Pusminūti vēlāk 2:0 panāca Oļegs Šišļaņņikovs. Trešā perioda sākumā Razgals realizēja vēl vienu vairākumu, panākot jau 3:0. Turpinājumā viesu komanda vienus vārtus atguva, taču punktu šajā spēlē pielika Artūra Buša mestā ripa, kas panāca 4:1 «Rīgas» labā.

Savas sestās sezonas pirmajā duelī rīdzinieki ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Maskavas komandai «Krasnaja armija», bet pirms nedēļas otrajā cīņā ar 0:2 zaudēja arī «Spartak».

Tikmēr «Sahaļinskije akuli» komanda sezonas pirmajās piecās spēlēs guvusi trīs panākumus.

Turpinājumā trešdien rīdzinieki spēkosies ar Habarovskas «Amurskije tigri», kurā spēlē latviešu izcelsmes aizsargs Zigurds Podziņš, bet pēc tam nedēļas nogalē sāks sezonas pirmo izbraukuma sēriju, kurā divu ar pusi nedēļu laikā aizvadīs septiņas spēles.

Rietumu konferences kopvērtējumā «Rīga» pēc šīs spēles iekrājusi četrus punktus un pakāpusies uz desmito vietu.

Šajā sezonā MHL spēlēs 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionāta katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā).

«Rīgas» komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās «Rīgas» komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu