Finsters/Točs un Jursone/Sorokina triumfē LČ pludmales volejbolā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rihards Finsters/Edgars Točs un Inese Jursone/Lana Sorokina svētdien Jūrmalā «Majori Beach» stadionā izcīnīja valsts čempionu titulus pludmales volejbolā, triumfējot «Ergo Open» Latvijas čempionāta finālturnīrā.

Vīriešu turnīrā, kurā startēja 16 dueti, Finsters/Točs (2.) finālā dramatiskā cīņā ar 2-1 (22-20, 18-21, 16-14) uzvarēja Mārtiņu Pļaviņu/Haraldu Regžu (1.). Bronzas medaļas izcīnīja Aleksandrs Solovejs/Armands Āboliņš (3.), kuri spēlē par 3. vietu ar 2-0 (21-13, 21-13) pieveica Atvaru Vildi/Klāvu Zaļkalnu (7.).

Sieviešu turnīrā startēja septiņi dueti. Finālā Jursone/Sorokina (2.) ar 2-0 (21-19, 21-17) pārspēja Martu Ozoliņu/Alisi Leci (1.). Bronzas medaļas ieguva Sallija Arhipova/Līva Sola (5.), kuras ar 2-1 (17-21, 21-12, 16-14) pieveica Agnesi Caicu/Alisi Pastari (4.).

«Ergo Open» Latvijas čempionāta finālturnīra medaļniekus apbalvoja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis, LVF ģenerālsekretārs Almers Ludviks, «Ergo» valdes loceklis Baltijas valstīs Deniss Sazonovs un Jūrmalas domes deputāts Jānis Lediņš.

«Finālā vairāk gājām uz to, lai skatītājiem ir patīkami skatīties, lai ir baudāma spēle,» pēc mača sacīja Latvijas čempions Rihards Finsters. «Mums uz turnīru bija viens mērķis – zelts, jo citādi jau nav jēgas piedalīties,» piebilda Edgars Točs.

«Pēc pusfināla, kurš sanāca ļoti garš, bija nedaudz nogurums, taču savācāmies, spēle aizgāja, skatītāji palīdzēja, labi nospēlējām pirmo setu, nedaudz atlaidām otro, bet trešais jau bija laimes spēle, kurā mums šodien paveicās,» par finālcīņu sacīja Finsters. «Mums nebija ko zaudēt. Sezona vēl nav beigusies, startēsim EEVZA posmā Gruzijā, ja tiksim klāt, tad arī spēlēsim Itālijā, varbūt vēl kādā turnīrā,» norādīja Točs.

Savukārt Pļaviņš/Regža atzina, ka paši vien vainīgi neveiksmē, jo pieļāvuši daudz kļūdu. Latvijas čempionāta finālturnīrā viņi ieradās pēc negulētas nakts, jo atgriezās no pasaules tūres «Open» posma Sočos, kur izcīnīja dalītu 9. vietu.

«Pēc Sočiem nakti negulējām, taču ar visu to mums iespējas bija, jo paši kļūdījāmies diezgan daudz, gan pirmajā setā, gan izšķirošajā setā. Tāpēc arī zaudējām,» pēc zaudējuma finālā sacīja Pļaviņš.

«Mēs nospēlējām disciplinēti un kā komanda. Mums vajadzēja noturēt serves uzņemšanu, jo Martai Ozoliņai ir laba serve, un mums tas izdevās. Zinājām, ja būs maz kļūdu uzņemšanā, tad varēsim cīnīties par uzvaru. Spēle nebija viegla, tāpēc prieks, ka uzvarējām. Šosezon vēl plānojam, ja atradīsim finansējumu, tad aizbrauksim uz pasaules tūres «Open» posmu Turcijā,» sacīja Latvijas čempiones, kuras iepriekš iekļuva pasaules tūres Soču «Open» pamatturnīrā.

Bronzas medaļnieki Solovejs/Āboliņš atzina, ka viņu mērķis bija fināls. «Gribējās spēlēt finālā, diemžēl nesanāca. Par trešo vietu spēlējām brīvi, bijām pārliecināti, ka vinnēsim,» sacīja trešo vietu izcīnījušie volejbolisti.

Bronzas medaļnieces Arhipova/Sola bija ļoti priecīgas, jo iepriekš viņas divus gadus pēc kārtas palika aiz labāko trijnieka, bet šoreiz mērķis – tikt pie medaļas - tika piepildīts. «Sapratām, ka tagad vai nekad. Spēle kutināja nervus gan mums, gan skatītājiem, tāpēc esam priecīgas, ka izdevās uzvarēt,» sacīja bronzas medaļnieces.

Pusfinālā Finsters/Točs sīvā cīņā ar 2-1 (39-37, 21-23, 18-16) uzvarēja Vildi/Zaļkalnu, bet Pļaviņš/Regža ar 2-0 (21-15, 21-19) pārspēja Soloveju/Āboliņu.

Pusfinālā Jursone/Sorokina ar 2-0 (21-11, 21-10) pārspēja Arhipovu/Solu, bet Ozoliņa/Lece ar 2-0 (21-5, 21-16) pieveica Caicu/Pastari.

«Mūsu volejbolisti ir ar izcilu potenciālu, viņi priecē mūs, savus līdzjutējus, ar augstākā līmeņa sniegumu. Sportistu profesionalitāte ir svarīgākais dzinulis Latvijas pludmales volejbola attīstībai, un mēs, ERGO, esam īpaši gandarīti viņus atbalstīt ceļā uz virsotnēm. Arī šajā sezonā spēlētāji ir parādījuši apbrīnojamu cīņassparu un lielisku spēli. Esmu pārliecināta, ka ar tādu attieksmi un mērķtiecību, panākumi Latvijas sportistiem garantēti gan pašu mājās, gan arī pasaules līmenī,» saka Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijas valstīs.

Šosezon «Ergo Open» Latvijas pludmales volejbola čempionātā vīriešiem bija pieci posmi – Jūrmalā, Jēkabpilī, Rīgā, Saulkrastos un Daugavpils novadā, bet sievietes sacentās trīs posmos – Jūrmalā, Rīgā un Daugavpils novadā.

Jau trešo gadu Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors ir apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Turnīrs notiek ar Jūrmalas domes atbalstu.

Pērn par Latvijas čempioniem pludmales volejbolā kļuva Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri šoreiz titulu neaizstāvēja, jo svētdien triumfēja pasaules tūres «Open» posmā Sočos. Otrie bija Rihards Finsters/Aleksandrs Solovejs, bet trešie Mārtiņš Dauburs/Uģis Puķītis. Sievietēm uzvarēja Alise Lece/Marta Ozoliņa, otrās bija Inga Ikauniece/Lana Sorokina, bet trešās Agnese Caica/Anastasija Kravčenoka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu