Viljamsa smagā cīņā piekāpjas Vinči, zaudējot cerības uz savu ceturto «Grand Slam» titulu šosezon

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules pirmā rakete Serēna Vilajmsa piektdien smagā cīņā piedzīvoja zaudējumu ASV atklātā tenisa čempionāta dāmu vienspēļu turnīra pusfinālā, tādejādi zaudējot iespēju izcīnīt savu ceturto «Grand Slam» titulu šosezon.

Amerikāniete smagā mačā ar 6-2, 4-6, 4-6 piekāpās itālietei Robertai Vinči, kura WTA rangā ieņem 43.vietu.

Uzvarot Viljamsu, Vinči kļuva tikai par otro tenisisti, kurai izdevies atturēt savu pretinieci no kalendārā «Grand Slam» izcīnīšanas. Pirms 21 gada Austrālijas atklātajā čempionātā tas izdevās čehietei Helēnai Sukovai, kura pusfinālā uzveica Martinu Navrātilovu.

Līdz šim augstākais sasniegums karjerā Vinči bija divi ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfināli, kuri sasniegti 2012.gadā un aizpērn.

Patlaban 32 gadus vecajai itālietei ir pieci «Grand Slam» dubultspēļu tituli, bet šosezon ASV viņa apstājās jau sacensību astotdaļfinālā.

Finālā Vinči spēkosies ar savu tautieti Flaviju Penetu, kura otrā pusfinālā ar 6-1, 6-3 pieveica pasaules otro raketi Simonu Halepu no Rumānijas.

Līdz ar panākumu, Peneta kļuvusi par atklātās ēras vecāko sportisti, kura 33 gadu vecumā sasniegusi savu pirmo «Grand Slam» turnīra finālu. Pirms tam to 32 gadu vecumā bija iespējusi nīderlandiete Betija Stēva, kura 1977.gadā iekļuva Vimbldonas vienspēļu turnīra finālā.

Peneta ASV atklātā čempiona pusfinālu sasniedza arī aizpērn, kad cīņā par vietu finālā piekāpās baltkrievietei Viktorijai Azarenkai. «Grand Slam» vienspēļu fināls patlaban 33 gadus vecajai itālietei ir labākais sasniegums karjerā.

Pirms tam «Grand Slam» vienspēļu finālos bija tikušas tikai divas itālietes. Pirms pieciem un četriem gadiem Francijā to iespēja Frančeska Skavione, bet gadu vēlāk finālā iekļuva arī Sāra Errani.

Līdz ar zaudējumu, Viljamsai neizdevās kļūt par pirmo tenisisti kopš Štefijas Grāfas 1988.gadā, kas vienā kalendārajā gadā spējusi uzvarēt visos četros «Grand Slam» turnīros.

Pašlaik 33 gadus vecās Serēnas Viljamsas kontā ir 21 «Grand Slam» tituls, kas ir tikai par vienu trofeju mazāk nekā atklātās ēras rekordistei Grāfai. Savukārt visu laiku titulētākā tenisiste ar 24 «Grand Slam» tituliem ir austrāliete Mārgareta Korta.

Piektdien pārtrūka arī Viljamsa 33 «Grand Slam» uzvarēto spēļu sērija. Iepriekšējā reize, kad viņa zaudēja kādā no atklāto čempionātu spēlēm bija pērn, kad amerikāniete Vimbldonā trešajā kārtā kapitulēja francūzietei Alizē Kornē. Savukārt iepriekšējo zaudējumu ASV turnīrā Viljamsa bija piedzīvojusi vien pirms četriem gadiem, kad finālā piekāpās austrālietei Samantai Stosurai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu