Sākas Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» centrālie pasākumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Tīdmanis, www.go4speed.lv

Piektdien, 29.augustā, ar atklāšanas ceremoniju plkst. 15.15 Rožu laukumā, Liepājā, sāksies Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» centrālie pasākumi.

Jau ceturtdien Liepājā ieradās sportisti, lai sāktu iepazīšanos ar rallija sacensību trasi, bet vakarpusē Aizputes novada Kalvenes pagastā notika testa ātrumposms, kurā ātrākais bija igaunis Sīms Plangi.

Šodien ar svinīgo startu plkst.15.30 sāksies rallija sacensības, un pirmajā dienā sportistiem būs jāveic kopumā pieci ātrumposmi, tostarp pirmie divi būs Liepājas pilsētas ātrumposmi, kas notiks teritorijā starp Parka ielu, Tirgus ielu un Zemnieku ielu, savukārt pēdējie trīs ātrumposmi notiks Nīcas pusē.

Skatītājus īpaši aicinām doties uz Liepienu tramplīnu (SS4 un SS5),

kas 2012. un 2013. gadā portāla «Go4speed» un raidījuma «Nr1» skatītāju balsojumā ieguva 1. vietu nominācijā «Gada tramplīns». Šajā vietā ir daudz augstu un tālu lidojumu ar lielu pienākošo ātrumu, un šī ir viena no populārākajām piektdienas rallija trasē iekļautajām vietām.

Tāpat šodien notiks dažādas aktivitātes Liepājas pilsētas ātrumposma teritorijā. Plkst.15.45 trasē dosies vēsturisko automašīnu regularitātes rallija dalībnieki, savukārt plkst.16.30 startēs pirmā rallija automašīna. Sportisti Liepājas pilsētas trasi veiks divas reizes, pēc rāvējslēdzēja principa.

«Kā jau pēdējo gadu laikā ierasts, arī šogad Ātruma festivāls - rallijs «Kurzeme 2014» būs ne tikai rallijs, un apmeklētājiem piedāvās arī dažādas citas ar motoru sportu saistītas aktivitātes. Papildus rallija sacensībām, pilsētas ātrumposma norises vietā šodien būs bērnu laukums ar bezmaksas atrakcijām, skatītāju sacensības ar Liepājas elektrovelosipēdu ražotāja «BlueShockBike» uzbūvētajiem elektro-velogokartiem, un īpaši vēlos pieminēt Rallija leģendu cīņu, kurā trīs komandās sacentīsies astoņi leģendāri Latvijas rallija braucēji un viens no šī gada lielākajiem pārsteigumiem pasaules autosporta arēnā - jaunais rallijkrosa talants Reinis Nitišs,» stāsta Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014» direktors Uldis Hmieļevskis.

Plkst.18.05 Liepājas pilsētas ātrumposma teritorijā notiks vēsturisko automašīnu skate,

savukārt plkst.19.30 sāksies Rallija leģendu cīņa, kurā piedalīsies Uldis Sesks, Mārtiņš Būčiņš, Dans Leščs, Andris Kārkliņš, Agris Staņēvičs, Jānis Lavrinovičs, Ivars Vasaraudzis, Raimonds Kisiels un R. Nitišs.

Lai rallijam varētu sekot līdzi arī tie, kuriem nav iespējas vērot to klātienē, SIA «Latvijas Mobilais telefons» nodrošinās atsevišķu rallija posmu tiešraides mobilajā portālā «m.lmt.lv» un LMT lietotnē viedtālruņos un planšetdatoros. Rallija tiešraides translēs piektdien, 29. augustā plkst. 15.45 (SS1 un SS2) un sestdien, 30. augustā, plkst. 15.55 (SS11).

Tāpat aicinām sekot līdzi tiešraidēm rallija radio «Rietumu radio», kur skanēs jaunākā informācija, tiešraides, intervijas un rezultāti Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2014».

Pēc Ātruma festivāla pirmās dienas noslēguma aicinām visus plkst. 21 doties uz koncertdārzu «Pūt, vējiņi!».

Koncertdārzā notiks leģendārajai Liepājas rokgrupai «Līvi» veltītā vides objekta «Spoku koks» atklāšana,

kam sekos grupas slavenāko dziesmu koncerts «Nezāles neiznīkst».

Plkst. 23 Liepājas pludmales bārā «Red Sun Buffet» notiks festivāla pirmās dienas «after-party».

Ātruma festivāls - rallijs «Kurzeme 2014» noslēgsies sestdien, 30. augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu