Cauņas pārstāvētā CSKA Čempionu līgas apakšgrupā ielozēta «nāves grupā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @ChampionsLeague

Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA jaunās sezonas UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā ielozēta ļoti spēcīgā kompānijā jeb «nāves grupā», ceturtdien noskaidrojās izlozē.

CSKA cīnīsies E apakšgrupā, spēkojoties pret Vācijas čempioniem Minhenes «Bayern» un Anglijas labāko vienību Mančetras «City». Turklāt šajā grupā ielozēts arī spēcīgais Itālijas klubs «AS Roma», kas aizvadītajā sezonā ilgu laiku bija pretendents uz valsts čempiontitulu.

Zīmīgi, ka CSKA ar «Bayern» un Mančestras klubiem vienā apakšgrupā spēlēs jau otro gadu pēc kārtas - pagājušajā sezonā starts neizdevās tik veiksmīgs, jo Maskavas vienība nespēja izkļūt no grupas.

Tikmēr Latvijas izlases vārtsarga Germana Māliņa pārstāvētā Baltkrievijas čempionvienība Borisovas BATE ielozēta H apakšgrupā, kur sacentīsies ar Portugāles flagmani «Porto», Ukrainas vienību Doņeckas «Šahtar» un Bilbao «Athletic» no Spānijas.

Savukārt pašreizējie trofejas glabātāji Spānijas klubs Madrides «Real» spēlēs B apakšgrupā, kur viņiem kompāniju sastādīs «Basel» no Šveices, angļu klubs «Liverpool» un šī turnīra pārsteigums Razgradas «Ludogorets» no Bulgārijas.

Latvijas čempionu «Ventspils» pāridarītāji Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā «Malme» no Zviedrijas tikmēr cīkstēsies A apakšgrupā kopā ar Spānijas čempioniem Madrides «Atletico», Itālijas labāko komandu Turīnas «Juventus» un Grieķijas čempioniem Pireju «Olympicos».

Tikmēr Francijas vicečempioni «Monaco», kuri šoreiz bija ielikti tikai izlozes ceturtajā grozā, cīkstēsies vienā apakšgrupā ar Vācijas klubu Leverkūzenes «Bayern», Sanktpēterburgas «Zeņit» no Krievijas un portugāļu klubu Lisabonas «Benfica».

D apakšgrupā savukārt savā starpā tiksies Anglijas komanda Londonas «Arsenal», Dortmundes «Borussia» no Vācijas, kā arī Turcijas klubs Stambulas «Galatasaray» un «Anderlecht» no Beļģijas.

Gana spēcīga izlozē trāpījusies arī F apakšgrupa, kurā Spānijas superklubs «Barcelona» spēkosies ar Francijas čempioniem Parīzes «Saint-Germain» un Nīderlandes flagmani Amsterdamas «Ajax». Kā ceturtā šajā grupā ielozēta Nikosijas APOEL no Kipras.

Tikmēr spēcīgā Londonas «Chelsea» komanda no Anglijas cīkstēsies G apakšgrupā, samērojot spēkus ar Vācijas klubu Gelzenkirhenes «Schalke 04», Lisabonas «Sporting» no Portugāles un Slovēnijas vienību «Maribor».

Grupu turnīrā, kas risināsies no 16.septembra līdz 10.decembrim, 32 komandas tika salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 6.jūnijā norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

UEFA Čempionu līgas futbolā 2014./2015.gada sezonas apakšgrupu izlozes rezultāti:

A apakšgrupa: Madrides «Atletico» (Spānija), Turīnas «Juventus» (Itālija), Pireju «Olympicos» (Grieķija), «Malme» (Zviedrija);

B apakšgrupa: Madrides «Real» (Spānija), «Basel» (Šveice), «Liverpool» (Anglija), Razgradas «Ludogorets» (Bulgārija);

C apakšgrupa: Lisabonas «Benfica» (Portugāle), Sanktpēterburgas «Zeņit» (Krievija), Leverkūzenes «Bayer» (Vācija), «Monaco» (Francija);

D apakšgrupa: Londonas «Arsenal» (Anglija), Dortmundes «Borussia» (Vācija), Stambulas «Galatasaray» (Turcija), «Anderlecht» (Beļģija);

E apakšgrupa: Minhenes «Bayern» (Vācija), Mančestras «City» (Anglija), CSKA (Krievija), «AS Roma» (Itālija);

F apakšgrupa: «Barcelona» (Spānija), Parīzes «Saint-Germain» (Francija), Amsterdamas «Ajax» (Nīderlande), Nikosijas APOEL (Kipra);

G apakšgrupa: Londonas «Chelsea» (Anglija), Gelzenkirhenes «Schalke 04» (Vācija), Lisabonas «Sporting» (Portugāle), «Maribor» (Slovēnija);

H apakšgrupa: «Porto» (Portugāle), Doņeckas «Šahtar» (Ukraina), Bilbao «Athletic» (Spānija), Borisovas BATE (Baltkrievija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu