Rīkojot Eiropas čempionātu Rīgā, organizatori nav cietuši zaudējumus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas valsts un Rīgas pašvaldības ieguldītie līdzekļi, lai rīkotu vienas grupas turnīru Eiropas čempionātam (EČ), noteikti ir atmaksājušies, pārliecināts ir Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Viņš uzskata, ka pasākuma organizēšana ir izdevusies. «Es domāju, ka varu droši teikt, ka ir izdevies veidot pasākumu, kas ir viens no lielākajiem sporta pasākumiem, kāds Latvijā jebkad ir noticis,» sacīja LBS prezidents.

«Visam vienmēr ir arī izdevumi. Daudzi jautā, cik tas maksā, vai valstij tas ir vajadzīgs? Jau uzsākot čempionātu veicām speciālu pētījumu, ko pabeigsim pēc čempionāta, lai saprastu, kāds finansiāls ieguvums ir valstij un Rīgas pilsētai no šāda veida pasākumiem. Pilnībā nešaubos, ka rezultāts būs pozitīvs, un visi tie līdzekļi, ko valsts un pašvaldība ir ieguldījusi čempionāta rīkošanā, noteikti atmaksājās vairākkārt, ne tikai finansiāli, bet arī popularizējot Rīgu kā vietu, uz kuru varētu braukt atpūsties,» apgalvoja Voins.

LBS prezidents uzskata, ka darbs ir padarīts kvalitatīvi. «Arī starptautiskās federācijas pārstāvji, kas inspekcijas braucienā apmeklēja visas norises vietas, atzinīgi novērtēja čempionāta norisi Rīgā. Speciāli tika atzīmēts, ka tādas fanu vietas pilsētas centrā kā pie mums nav bieži sastopamas. Cerēsim, ka šis nav pēdējais basketbola čempionāts, ko spēsim sarīkot,» teica Voins.

Latvijas valstsvienība grupu turnīrā guva trīs uzvaras piecās spēlēs, izcīnot vietu EČ astotdaļfinālā. Izšķirošajā mačā ceturtdien Latvijas izlase atspēlēja 16 punktu starpību pret Igauniju, kuru galā uzveica ar 75:64. «Varbūt nebija viss tik viegli un raiti kā gribējām, taču beigas bija labas - filmas cienīgs fināls, ar spriedzi visiem tiem daudzajiem tūkstošiem skatītāju, kuri atradās arēnā, pie Brīvības pieminekļa vai mājās pie televizoriem,» sacīja LBS prezidents.

Izslēgšanas spēles notiks Francijas pilsētā Lillē. Latvijas izlase astotdaļfinālā sestdien plkst. 13 spēlēs pret Slovēniju. «Astotdaļfināla spēli varēs vērot pie Brīvības pieminekļa publiskajā zonā. Ja mums sportiskie sasniegumi būs pietiekami labi, un mums pēc šīs spēles priekšā būs vēl vismaz trīs, esam sākuši risināt jautājumu, lai publiskās skatīšanās zonu saglabātu tik ilgi, cik mūsu komanda startēs Eiropas čempionātā,» pastāstīja Voins.

«Paldies komandai, treneru kolektīvam ar Ainaru Bagatski priekšgalā, komandas veterāniem un kapteinim Jānim Blūmam, par drosmi un uzņēmību, kas ļāva izcīnīt nepieciešamās uzvaras, lai mēģinātu tālāk pacīnīties par augstākiem mērķiem,» pateicās LBS prezidents.

Kā zināms, turnīra čempioni un vicečempioni kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet 3.-7.vietas ieguvēji - olimpiskajam kvalifikācijas turnīram.

Pārējo trīs grupu spēles notika Monpeljē (Francijā), Berlīnē (Vācijā) un Zagrebā (Horvātijā)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu