Ābols: Bija izdevības, ko nespējām izmantot

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandai Rīgas «Dinamo» pirmajā tradicionālā pārbaudes turnīra «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņa mačā pret Baltkrievijas klubu Minskas «Dinamo» bija iespējas, ko tā nespēja izmantot, pēc cīņas atzina rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Rīgas klubs otrdien piekāpās pretiniekiem ar 1:2.

«Bija izdevības, ko nespējām izmantot. Mača sākums mums padevās labi, taču tad pretinieki sāka presingu un nevarējām tikt ārā no savas zonas,» pauda Ābols. «Otrajā trešdaļā mums izdevās uzlabot sniegumu, taču vairākums bija nekāds. Savukārt trešais periods jau bija normāls, bet pirmie ielaistie vārti mazākumā bija kuriozi. Runājot par otro vārtu zaudējumu - ja hokejisti grib cīnīties augstākā līmenī, tā spēlēt nedrīkst.»

Tāpat Ābols sacīja, ka šobrīd no rīdzinieku jaunpienācēja slovāku aizsarga Milana Jurčina nedrīkst vēl gaidīt pārāk daudz.

«Viņš komandai pievienojās pirms pāris dienām. Kaut ko ļoti daudz no viņa tagad sagaidīt ir ļoti grūti. Milans ir pieredzējis spēlētājs, un viņa stiprākais ierocis ir metiens, ko šodien nevarējām izmantot,» piebilda Ābols.

Tikmēr Minskas «Dinamo» galvenais treneris Ļubomirs Pokovičs atzina, ka šī bijusi līdzīga spēle. «Izšķirošs brīdis bija otrajā periodā, kad izturējām mazākumu trijatā pret pieciem. Ja nebūtu spēlējuši tik veiksmīgi, duelis varēja izvērsties citādāk.»

Pirms tam divu Krievijas hokeja komandu duelī Kazaņas «Ak Bars» otrdien ar 4:2 apspēlēja latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Jaroslavļas «Lokomotiv».

Turnīra turpinājumā trešdien laukuma saimniekiem «Arēnā Rīga» sagaidāma spēkošanās ar «Ak Bars», bet piektdien - ar «Lokomotiv».

Komandas veiks viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem sestdien tiks aizvadītas spēles par pirmo vietu un trešo vietu.

«Latvijas Dzelzceļa» kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma.

2009.gadā «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja «Lokomotiv». Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto «Lokomotiv» komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, bet pērn turnīrā pirmoreiz uzvarēja SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas «Dinamo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu