Noskaidroti 2015.gada Latvijas čempioni motokrosā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Aizvadītajā svētdienā, 6.septembrī, Cēsu «Ezerkalnu» mototrasē norisinājās 2015.gada Latvijas čempionāta noslēguma cīņas jeb Superfināls, kurā tika noskaidroti šī gada MX1, MX2, MX125 un MX85 čempioni. Vienīgo titulu latviešiem izcīnīja Arnolds Sniķers MX 125 klasē, bet prestižajā MX1 klasē uzvaras laurus plūca Priit Ratsep no Igaunijas.

Superfinālā sniegtā iespēja dubultot izcīnīto punktu summu jau krietni pirms sacensību sākuma liecināja, ka šī gada titulu ieguvējus būs grūti prognozēt, un patiesi, vairākās klasēs līdz pat finiša līnijai nebija skaidrs, kurš tiks kronēts par sezonas ātrāko braucēju.

Ātrajā MX1 klasē lielas cerības tika liktas uz «MX Moduls» sportistu Dāvi Ivanovu, kurš pirms noslēdzošā posma bija sacensību līderis, tiesa, tikai ar divu punktu pārsvaru. Posmā Ivanovs izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tuvākajam sekotājam, «MX Rodeo» pārstāvim Priit Ratsep. Ar uzrādīto sniegumu pietika, lai sezonas kopvērtējumā Ratsep ar 4 punktu pārsvaru pārspētu Ivanovu un kļūtu par čempionu. «Sajūta ir ļoti laba, jo kļūt par Latvijas čempionu bija viens no mērķiem, ko uzstādījām vēl pirms sezonas sākuma. Sezona bija gara un tās laikā risinājās ļoti sīva cīņa ar Dāvi Ivanovu, taču pēdējā posmā es izliku sevi visu un par laimi man izdevās uzvarēt čempionātā. Latvijā man vienmēr ir ļoti paticis startēt – priekš manis tas ir kas savādāks un arī konkurence ir laba – Igaunijā esmu pieradis startēt. Vēl neko nevaru teikt par nākamo sezonu un mērķiem, bet šobrīd esmu tiešām priecīgs,» pēc sacensībām atzina pats Ratsep.

Gan posma, gan sezonas kopvērtējumā MX1 klasē trešo vietu izcīnīja «MX Ādaži» braucējs Toms Macuks.

MX2 klasē čempiona tituls arī nonāca igauņu rokās – šosezon pārāks izrādījās Indrek Magi. Otro vietu sezonas kopvērtējumā ieņēma «MX Moduls» sportists Kārlis Sabulis, bet trešais sezonas kopvērtējumā palika «MX Rodeo» sportists Dāvis Līvs. Posmā pirmais – Magi, otrais - Šileika (Motokurzeme), bet trešais – Sabulis.

Priecīgu ziņu mājiniekiem sagādāja MX125 klases sportists, «MX4 Dobele» pārstāvis Arnolds Sniķers, kļūstot par šī gada čempionu – sportists izcīnīja uzvaru gan posmā, gan kopvērtējumā, atnesot Latvijai vienīgo čempionu titulu. Savukārt otrajā vietā gan sezonā, gan Cēsīs – Rait Kaimer no Igaunija. Tikmēr trešās vietas izkārtojums savādāks – posmā trešo vietu izcīnīja Robert Saun, bet sezonā – Ingars Asma.

MX85 klases cīņā par titulu starp Ralfu Edgaru Ozoliņu (Motosport RT) un igauņu sportistu Andreas Hieemagi, pārāks tomēr izrādījās kaimiņu sportists. Trešajā vietā sezonas kopvērtējumā ierindojās vēl viens igaunis – Meico Vettik. Tikmēr posmā uz goda pjedestāla nekāpa neviens no Latvijas sportistiem – 1.Hieemagi, 2. Jorgen Mathias Talviku, bet 3.vietā Egert Pihlak.

Atgādinām, ka Latvijas čempionāta ieskaitē šogad tika aizvadīti četri posmi, noslēdzošajam norisinoties atsevišķi no Latvijas Kausa un Junioru čempionāta. «Ezerkalnu» trasē papildus devās vien Veterānu klase, kurā pirmo vietu izcīnīja Arunas Ramanauskas no Lietuvas, otrais Atis Alžāns, bet trešais Egidijus Maciunas, un Senioru klase, kurā ātrākais, kā ierasts, bija Leons Kozlovskis, tūlīt aiz viņa Raivo Freibergs, bet trešais - Raimonds Baltgalvis. Komercsacensības aizvadīja arī MX65 klase, uzvaras laurus plūcot Daniel Valovich no Baltkrievijas, otrajā vietā Romeo Karu no Igaunijas, bet trešajā vietā Arnas Vedluga.

Nākamais un noslēdzošais Latvijas Kausa, Junioru čempionāta un Latvijas čempionāta Q un B/V klašu posms 19.un 20.septembrī norisināsies Pilsblīdenē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu