Felpss izcīna pirmo uzvaru kopš atgriešanās sacensību apritē (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu peldēšanas superzvaigzne Maikls Felpss sestdien izcīnīja pirmo individuālo uzvaru kopš atgriešanās sacensību apritē.

Felpss sestdien bija labākais Austrālijā notiekošajās «Pan Pacific» čempionāta sacensībās, uzvarot 100 metru tauriņstila fināla peldējumā.

Pašlaik 29 gadus vecais Felpss finālā finišu sasniedza pēc 51,29 sekundēm, par 0,38 sekundēm apsteidzot vienu no saviem karjeras sīvākajiem konkurentiem tautieti Raienu Lohti.

Tiesa, pirms tam jau Felpss piektdien savā īpašumā bija ieguvis zelta medaļu, triumfējot 4x200 metru brīvā stila stafetē, taču sestdien gūtais panākums bija pirmais individuāli.

«Nepārprotami, sajūtas ir labas. Ir atgriezusies pārliecība pār sevi, ka vari uzvarēt arī individuālajās sacensībās. Šis panākums man garantē iespēju nākamgad piedalīties pasaules čempionātā, kas ir pats svarīgākais. Zinu, ka šī gada laikā vēl daudz kas var notikt, taču esmu nobriedis gatavoties,» izteicies Felpss.

Visu laiku titulētākais olimpietis Felpss 2012.gadā pēc Londonas Olimpiādes pavēstīja par karjeras beigām, tomēr aprīlī atgriezās sacensību apritē. «Pan Pacific» čempionāts ir amerikāņa pirmās starptautiskās sacensības kopš Londonas olimpiskajām spēlēm.

Kā zināms, karjeras laikā amerikānis ticis pie 18 olimpiskajiem zeltiem, diviem sudrabiem un divām bronzas medaļām. Felpss labojis padomju vieglatlētes Larisas Latiņinas rekordu, kura savu karjeru noslēdza ar 18 godalgām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu