Calko komandai trešā vieta Lemānas Eiropas posmā LMP3 klasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/CalkoRacingDriver

Latvijas talantīgais autosporta pilots Konstantīns Calko svētdien palīdzēja viņa pārstāvētajai komandai izcīnīt trešo vietu Francijā notikušajās Lemānas Eiropas seriāla (ELMS) sezonas ceturtā - priekšpēdējā - posma sacensībās LMP3 klasē.

Calko pārstāvētā «SVK by Speed Factory» komanda Pola Rikāra vārdā nosauktajā trasē vairāk nekā četras stundas ilgušajās sacensībās kopējā ieskaitē finišēja 22.vietā, no uzvarētājiem atpaliekot 11 apļus.

Savukārt LMP3 klasē «SVK by Speed Factory» vienība bija trešā, ātrākajai LNT komandai zaudējot apli.

Čempionāta kopvērtējumā Calko pēc četriem posmiem ar 45 punktiem ieņem trešo pozīciju, dalot to ar komandas biedru lietuvieti Daini Matijosaiti, kamēr līderi ar 70 punktiem ir abi LNT vienības braucēji Čārlijs Robertsons un Kriss Hojs.

Pēdējais ELMS seriāla posms norisināsies oktobra vidū Portugālē.

Kā zināms, šajā sezonā Calko paplašinājis sadarbību ar «Speed Factory» komandu no Spānijas, kas pēc veiksmīgas dalības «Radical Masters» Eiropas seriālā šajā sezonā piedalās ELMS sacensībās. «Speed Factory» komanda pirms pārcelšanās uz ELMS sacensībām izveidoja sadarbību ar Latvijā bāzēto SVK komandu, ko iepriekš izveidojis Calko.

«Speed Factory» komanda, kuru 2008.gadā izveidoja lietuvietis Daļus Steponavičs, bijusi panākumiem bagātākā «Radical Masters» Eiropas seriālā.

2013.gadā Calko izcīnīja otro vietu «Radical Masters» Eiropas seriāla «Masters» klasē, bet sezonas izskaņā debitēja pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Pēc tam decembrī viņš Portugālē aizvadīja testu braucienus ar «Audi R8 LMS Ultra» sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.

Arī pērn Latvijas pārstāvis startēja «Masters» klasē, taču vairs nebrauca viens, bet kopā ar mazāk pieredzējušo spāni Hesusu Fusteru Plieho. Tā kā sezonas galvenais uzdevums bija progresa iegūšana, nevis čempionu tituls, ar augstiem rezultātiem sportisti neizcēlās.

Pirms tam Calko 2012.gadā kļuva par čempionu «Radical Masters» sērijas sacīkstēs «Supersport» klasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu