Drēgnajos laika apstākļos Flaksis un Skujiņš finišē vadošajā grupā «Tour of Alberta» otrajā posmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dejam Smaic

Naktī uz piektdienu Kanādā tika aizvadīts UCI 2.1 kategorijas daudzdienu velobrauciena «Tour of Alberta» otrais posms. Par uzvarētāju 171,6 kilometru garajā distancē kļuva pazīstamais Austrālijas riteņbraucējs Maikls Metjūzs, kamēr latviešu riteņbraucēji - Toms Skujiņš un Andžs Flaksis - finišēja vadošajā grupā, ieņemot attiecīgi 41. un 46. pozīciju.

Kanādā sācies viens no šīs valsts prestižākajiem daudzdienu velobraucieniem – «Tour of Alberta». Šogad velobraucienā, kas notiek trešo reizi, startē 120 dalībnieki no 15 komandām. Sartējošo komandu vidū bija arī piecas pasaules tūres (World tour) vienības – «Trek Factory», «Katusha», «Garmin – Cannondale», «Giant – Alpecin» un «Orica GreenEDGE». No pazīstamākajiem riteņbraucējiem jāizceļ nīderlandietis Bauke Mollema, austrālietis Maiks Metjūzs, slovāks Simons Špilaks, īru sprinteris Sems Bennets, vācu sprinta meistars Nikias Arndts un citi.

Latviju velobraucienā pārstāv «Hincapie Racing team» komandas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Andžs Flaksis. Skujiņš šobrīd atrodas augstajā trešajā vietā Amerikas tūres UCI rangā, šosezon gūstot vairākas uzvaras, tostarp triumfējot Kalifornijas daudzdienu velobrauciena posmā. Tikmēr Flaksis sevi ir apliecinājis kā vienu no galvenajiem «Hincapie» komandas spēkiem. Viņš ļoti lielu darba apjomu paveic, atbalstot savus komandas līderus kalnu etapos, kā arī ir viens no labākajiem individuālā un komandu brauciena speciālistiem savā vienībā.

«Tour of Alberta» iesākās jau naktī uz ceturtdienu, kad notika komandu brauciens. 19,6 kilometru garajā distancē triumfēja «Trek Factory» vienība, kas par mazāk nekā sekundi apsteidza «Orica GreenEDGE» austrāliešu komandu. Tikmēr «Hincapie Racing team» bija sestā, uzvarētājiem zaudējot 26 sekundes. Flakša un Skujiņa komanda ar abiem mūsu sportistiem sastāvā spēja pārspēt pasaules tūres vienību «Garmin – Canonndale», kas palika septītajā pozīcijā.

Otrajā posmā riteņbraucējus sagaidīja 171,6 kilometru gara distance. Laika apstākļi riteņbraucējus nelutināja, jo ārā lija un pūta visnotaļ spēcīgs vējš, bet gaisa temperatūra sasniedza vien astoņus grādus pēc Celsija. Distances pirmajā daļā izveidojās četru braucēju atrāviens, kurā neviena no «Hincapie» vīriem nebija. Bēgļiem izdevās iegūt nepilnu piecu minūšu pārsvaru pār peletonu. 55 kilometrus pirms finiša gan atstarpe bija vien 2 minūtes un 20 sekundes. Aktīvi peletona priekšā bija līdervienības «Trek Factory» braucēji, kuras sastāvā ar dzelteno krekliņu brauca pazīstamais Nīderlandes riteņbraucējs Bauke Mollema.

Kā jau varēja prognozēt, atrāviens tika likvidēts. Nedaudz vēlāk izveidojās jau jauns bēgšanas mēģinājums, kurā bija arī «Hincapie Racing team» braucējs Dions Smits. Uzvarētāja liktenis gan noskaidrojās lielās grupas finišā. Spraigā cīņā uzvaru drēgnajos laika apstākļos izcīnīt izdevās pazīstamajam «Orica GreenEDGE» Austrālijas riteņbraucējam Maiklam Metjūzam. 24 gadus vecajam sportistam šī bija jau 21. profesionālā uzvara viņa karjerā. Finiša spurtā otrais palika vācu sprinteris no «Giant Alpecin» vienības Nikiass Arndts, kamēr vietu uz goda pjedestāla aizņēma «Katusha» krievu sportists Aleksejs Tsatevičs.

No «Hincapie Racing team» komandas sportistiem labāko desmitniekā ierindojās Migels Braiens (Miguel Bryon), kuram devītā pozīcija. Vadošajā grupā ar tādu pašu laiku kā uzvarētājam finišēja arī abi mūsu riteņbraucēji. Tomam Skujiņam 41., bet Andžam Flaskim 46. vieta.

Kopvērtējumā pirms šonakt gaidāmā trešā posma līderpozīcijas pārņēmis Metjūzs, kurš tagad par desmit sekundēm apsteidz «Trek Factory» braucējus – Marko Koledanu un Kristianu Maieru. Toms Skujiņš uzvarētājam zaudē 36 sekundes un ieņem 28. vietu, kamēr Andžam Flaksim 29. pozīcija (arī +00:00:36). Velobrauciens risināsies līdz pirmdienai, un tajā vēl priekšā četri posmi.

Tour of Alberta (UCI 2.1) 2. posms

1. Michael Matthews, Austrālija, Orica GreenEDGE, 04:10:19

2. Nikias Arndt, Vācija, Giant – Alpecin, +00:00:00

3. Alexey Tsatevich, Krievija, Katusha, +00:00:00

4. Travis Mccabe, ASV, Team SmartStop, +00:00:00

5. Sam Bennett, Īrija, Bora – Argon 18, +00:00:00

6. Michael Hepburn, Austrālija, Orica GreenEDGE, +00:00:00

41. Toms Skujiņš, Latvija, Hincapie Racing team, +00:00:00

46. Andžs Flaksis, Latvija, Hincapie Racing team, +00:00:00

Tour of Alberta (UCI 2.1) kopvērtējums

1. Michael Matthews, Austrālija, Orica GreenEDGE, 04:10:19

2. Marco Coledan, Itālija, Trek Factory Racing, +00:00:10

3. Cristians Meier, Kanāda, Orica GreenEDGE, +00:00:10

4. Bauke Mollema, Nīderlande, Trek Factory Racing, +00:00:10

5. Adam Yates, Lielbritānija, Orica GreenEDGE, +00:00:10

6. Jesse Sergent, Austrālija, Trek Factory Racing, +00:00:10

28. Toms Skujiņš, Latvija, Hicapie Racing team, +00:00:36

29. Andzš Flaksis, Latvija, Hicapie Racing team, +00:00:36

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu