Suaress: Maksāju par kļūdu, kuru pieļāvu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Urugvajas futbola izlases uzbrukuma līderis Luiss Suaress nožēlo iekošanu Itālijas valstsvienības aizsargam Džordžo Kjelīni un atzīst, ka maksā par pieļauto kļūdu.

Pagājušajā nedēļā Suaress aizvadīja pirmo treniņu ar Spānijas komandu «Barcelona», tomēr diskvalifikācijas dēļ viņš sacensībās nevarēs piedalīties vēl nākamos divus mēnešus.

«Es maksāju par kļūdu, kuru pieļāvu un par ko jau esmu atvainojies, tomēr man tas jāaizmirst,» izteicies Suaress. «Domāju tikai par nākotni «Barcelona» rindās - klubā, kurā spēlēt esmu sapņojis.»

Šovasar notikušās Pasaules kausa izcīņas laikā Suaress iekoda plecā Kjelīni, taču sodu no tiesneša par to nesaņēma. Tomēr vēlāk Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) viņu uz četriem mēnešiem diskvalificēja no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm, kā arī piesprieda deviņu maču diskvalifikāciju nacionālajā izlasē.

Pagājušajā nedēļā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) atstāja spēkā Suaresa diskvalifikāciju, bet atļāva viņam atsākt trenēties.

Pēc turnīra Suaress no Anglijas vienības «Liverpool» par 95 miljoniem eiro pārgāja uz «Barcelona».

«Esmu tiešām laimīgs, jo beidzot atkal jūtos kā futbolists, esot ar komandas biedriem,» pēc oficiālajiem treniņiem atzinis spēlētājs.

Pirmdien Suaress tiek prezentēts «Barcelona» līdzjutējiem, bet pirmo oficiālo preses konferenci viņš aizvadīs otrdien.

Oficiālās spēlēs Suaress varēs piedalīties no sestdienas, 25.oktobra, kas nozīmē, ka par viņa pirmo maču varētu kļūt dienu vēlāk gaidāmais «El Classico» duelis starp «Barcelona» un Madrides «Real».

Pats Suaress sākotnēji noliedza košanu pretiniekam, tomēr vēlāk publiski izteica nožēlu par notikušo, kamēr Kjelīni izteicies, ka uzbrucējam piemērotais sods ir pārlieku bargs. Tāpat uz soda mēru ar neizpratni reaģēja dažādi Urugvajas futbola un politiskās dzīves pārstāvji, kamēr starptautiski Suaresam piemērotais sods pārsvarā tika vērtēts kā pelnīts.

Šī nebija pirmā reize, kad Suaress iesaistījies līdzīgā incidentā. Jau 2010.gadā, spēlējot Nīderlandes vienībā Amsterdamas «Ajax», Suaress iekoda Eindhovenas PSV pussargam Otmanam Bakalam un diskvalifikācijas dēļ izlaida septiņas spēles. Savukārt pērn aprīlī «Liverpool» uzbrucējs iekoda Londonas «Chelsea» aizsargam serbam Broņislavam Ivanovičam, pēcāk saņemot desmit maču diskvalifikāciju.

Tāpat Suaress 2011.gadā saņēma ilgstošu diskvalifikāciju par francūža Patrisa Evrā rasistisku aizvainošanu.

Urugvajas valstsvienība pēc Suaresa zaudēšanas Pasaules kausa astotdaļfinālā ar 0:2 piekāpās Kolumbijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu