Ikauniece-Admidiņa: Medaļa bija ierakstīta zvaigznēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoziem gūtā trauma nākusi par labu un palīdzējusi nostiprināt fizisko sagatavotību, tāpēc arī turpmāk ziemas sezonās Latvijas rekordiste septiņcīņā Laura Ikauniece-Admidiņa izvairīsies no startiem, pirmdien žurnālistiem atklāja sportiste.

Nesen notikušajā pasaules vieglatlētikas čempionātā Ikauniece-Admidiņa trešo reizi šosezon laboja valsts rekordu un salīdzinoši negaidīti izcīnīja bronzas godalgu.

Latvijā sportiste atgriezās pēc tam, kad Pekinā kopā bija aizvadījusi aptuveni 20 dienas, bet atzina, ka atpūsties tur nav sanācis, jo pēc sava starta turpinājusi trenēties.

«Tagad gan kādu laiciņu atpūtīšos,» pēc atgriešanās Rīgā pauda Ikauniece-Admidiņa, kurai šosezon starti vairs nav plānoti.

Pasaules čempionātā pēc trim disciplīnām sportiste atradās tikai 20. pozīcijā. Viņa atzīst, ka toreiz situācija izskatījusies «ļoti slikti».

«Barjerās bija mans labākais starts līdzšinējā karjerā, bet tik ļoti sapriecājos, ka augstlēkšanā nevarēju dabūt pareizu ieskrējienu, un tur ļoti, ļoti daudz zaudēju. Lodē biju pārliecināta, ka būs ļoti labi, un arī tur negāja. Biju šokā,» Ikauniece-Admidiņa atceras izjūtas pēc pirmajām trim disciplīnām.

«Vajadzēja saņemties 200 metriem, bet līkumā bija pretvējš un īpaši labi nesanāca, tomēr tāpat ļoti tuvu personiskajam rekordam. Pēc pirmās dienas padomāju, ka sešinieks nav nemaz tik tālu un vajadzēja nostartēt vismaz savā līmenī,» stāstīja sportiste, kura pēc pirmajām trim disciplīnām bija pakāpusies uz 13. pozīciju.

«Vīrs atsūtīja, kāds rezultāts jāizpilda, lai būtu Latvijas rekords. Nākamajā dienā to atcerējos galvā, un viss aizgāja. Sanāca tā, kā viņš rakstīja un vēl labāk.»

Latvijas rekordu Ikauniece-Admidiņa laboja jau trešo reizi šogad. Savukārt pirms šā gada savu labāko rezultātu latviete bija uzrādījusi 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

«Zināju, ka ar Latvijas rekordu var tikt trijniekā, bet mans mērķis bija sešinieks, un pēc pirmās dienas likās, ka pat tas ir patālu. Paveicās - viss sakrita, laikam mana medaļa bija ierakstīta zvaigznēs,» secināja sportiste, īpaši uzslavējot ne tikai savu startu 100 metru barjerskrējienā. «Tik labu rezultātu negaidīju barjerās, patika, ka beidzot sasniedzu personisko rekordu tālumā, un varu arī uzslavēt šķēpmešanu, jo pēdējā treniņā pie Jāņa Lūša ieguvu jaunas nianses. Pateicoties viņam un Gintam Palameikam, šķēps aizlidoja tuvu personiskajam. Tāpat lodē man palīdz Guntars Gailītis, un treneris vēl ar daudziem citiem speciālistiem konsultējas.»

Pagājušā gada decembrī Ikauniece-Admidiņa guva potītes traumu, kas lika izlaist ziemas sezonu. Tagad viņa secina, ka tā pat palīdzējusi.

«Trauma palīdzēja nostiprināt fizisko sagatavotību, turklāt biju noilgojusies pēc startēšanas, tāpēc jau pirmajā septiņcīņā Gecisā izdevās Latvijas rekords,» secina sportiste. «Tāpat, par brīnumu, sanāca arī otrajā startā Polijā, neskatoties uz 36 grādu karstumu. Tā kā man Pekinā dažas disciplīnas neizdevās, redzams, ka vēl ir rezerve.»

«Nākamgad arī startēšu tikai vasarā, jo aukstās Latvijas manēžas ir bīstamas. Jā, Kuldīgas manēža mani apmierina, bet jautājums ir, kur es trenēšos,» Ikauniece-Admidiņa norādīja uz sporta bāzu Latvijā trūkumu. «Vasaras sezonu atkal sākšu Gecisā, tad Eiropas čempionāts un tad Riodežaneiro olimpiskās spēles. Starp Eiropas meistarsacīkstēm un Olimpiādi būs līdzīgi kā 2012.gadā - var paspēt atpūsties.»

Ikauniece-Admidiņa izcīnīja Latvijas vieglatlētiem tikai trešo godalgu pasaules čempionātos. Iepriekš pie bronzas bija ticis slavenais šķēpmetējs Dainis Kūla (1983.gadā), kā arī tāllēcēja Ineta Radeviča (2011.gadā).

Ar vienu bronzas medaļu Latvijas delegācija šajā pasaules čempionātā godalgu vērtējumā ierindojās dalītā 32.vietā, kamēr pirmo vietu izcīnīja Kenija - septiņi zelti, seši sudrabi un trīs bronzas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu