Japiņš: Vienības braucienā sadedzināsim kalorijas 24 000 siera burgeru vērtībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar atraktīvu «iemīšanas» pasākumu otrdien Latvijas Dzelzceļa muzejā plašākai sabiedrībai tika pieteikts 24. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kas 7. septembrī notiks Siguldā, TVNET informēja «PROSPERO».

Šogad Vienības velobrauciena sauklis ir «Radīsim kopīgo spēku!». Pasākuma organizatori aprēķinājuši, ka visu prognozēto dalībnieku kopīgi radītās enerģijas pietiktu, lai vilciens ar sešiem vagoniem spētu nobraukt 280 kilometrus.

Arī «iemīšanas» pasākumā notika īpašs brauciens uz velosimulatora, ar kuru atbalstītāju pārstāvji virtuāli pievarēja Siguldas kalnu.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciena organizators Igo Japiņš: «Tāpat kā riteņbraucēju skaits ielās, arī Vienības brauciena pulks katru gadu aug. Dalībai Vienības braucienā šobrīd jau pieteikušies vairāk dalībnieku nekā pērn. Šogad brauciena dalībniekus aicinām dedzināt kalorijas. Esam aprēķinājuši, ka vidēji Vienības brauciena dalībnieki (rēķinot, ka vidēji pasākumā piedalīsies 5200 riteņbraucēji) kopā sadedzinās kalorijas 24 000 siera burgeru vērtībā. Savukārt viens populārākās distances - Tautas brauciena dalībnieks, pieveicot 36 kilometru distanci, nodedzinās kalorijas 2,5 burgeru vērtībā. Par godu Latvijas Dzelzceļa jubilejai esam izveidojuši 95 km garu sporta braucienu – tā dalībnieki svīdīs un kalorijas dedzinās ne pa jokam.»

Jau daudzus gadus uzņēmums VAS Latvijas Dzelzceļš aicina dalībniekus piedalīties Vienības velobraucienā, tādējādi pavadot dienu aktīvā un veselīgā atpūtā. Latvijas Dzelzceļš, atzīmējot nozīmīgo 95. dzimšanas dienu, šogad aicina riteņbraucējus izmēģināt spēkus 95 kilometru garajā LDz Sporta braucienā.

«Vienības brauciena ideja laika gaitā palikusi nemainīga – tautas kopības izjūtas un veselības stiprināšana, kā arī tīras vides uzturēšana. Vienības brauciena ideja lieliski saskan ar Latvijas dzelzceļa vērtībām un uzskatiem – mēs atbalstām sporta, kultūras un vides pasākumus, jo uzskatām, ka tikai fiziski veseli un kulturāli izglītoti cilvēki spēj izveidot ap sevi tīru vidi un spēcīgu valsti,» norāda Latvijas Dzelzceļa viceprezidents Edvīns Bērziņš.

Arī šogad Vienības brauciens kopumā norisināsies trīs dažādās distancēs – VAS Latvijas dzelzceļš aicina startēt 95 kilometru garajā LDz sporta braucienā. Piedzīvojumu un adrenalīna meklētājiem lieliska būs 48 kilometru garā SEB kalnu divriteņu distance, bet Tautas braucienā (37 km) piedalīties var ikviens aktīvās atpūtas cienītājs no 12 gadu vecuma. Dalībnieki distancēs tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Ar īpašām pārsteiguma balvām tiks sumināti vienotākais uzņēmuma kolektīvs, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība un kuplākā ģimene.

Iepriekšējā pieteikšanās nozīmīgajam notikumam pilnā sparā norisinās portālā velo.lv. Tā ilgs līdz 2. septembrim. Reģistrēties no līdz 2. septembrim var arī veikalos Veloserviss un MySport, kā arī Siguldā, Kuldīgā, Valmierā, Cēsīs un Smiltenē. Nolikums, kā arī cita informācija atrodama portālā velo.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu