Tāllēcēja Grabuste nekvalificējas pasaules čempionāta finālam

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Latvijas sportiste Aiga Grabuste ceturtdien Ķīnas galvaspilsētā Pekinā pasaules čempionātā (PČ) vieglatlētikā ieņēma 20. vietu tāllēkšanas sacensībās un nekvalificējās finālsacensībām , informē organizatori.

Grabuste labākajā no trīs lēcieniem sasniedza rezultātu 6,48 metri, ar ko bija par maz, lai tiktu 12 finālistu pulkā.

Kvalifikācijas normatīvs bija 6,75 metri, ko izpildīja sešas sportistes, bet vēl sešas tāllēcējas finālā tika kā nākamo labāko rezultātu īpašnieces. Lai tiktu finālā vajadzēja lēkt vismaz 6,68 metrus tālu.

Grabustei no trīs lēcieniem tika ieskaitīts tikai viens - otrais. Šosezon viņas labākais rezultāts ir 6,62 metri, bet sacensībās telpās Grabuste gada sākumā aizlēca 6,82 metrus tālu.

Labāko rezultātu uzrādīja serbiete Ivana Španoviča, kura aizlēca 6,91 metru tālu, labojot savas valsts rekordu. Pirms diviem gadiem Španoviča pasaules čempionātā Maskavā izcīnīja bronzas medaļu.

Finālā iekļuva trīs Lielbritānija, pa divām Zviedrijas un ASV pārstāvēm, kā arī tāllēcējas no Serbijas, Vācijas, Kanādas, Krievijas un Baltkrievijas. Ārpus fināla palika trīskārtējā pasaules čempione un olimpiskā čempione Britnija Rīza no ASV, kura aizlēca vien 6,39 metrus tālu. Rīza, kura uzvarēja iepriekšējos trīs pasaules čempionātos, ieņēma 24. vietu 34 dalībnieču konkurencē.

Grabuste iepriekš trīs reizes pasaules čempionātā ir startējusi septiņcīņā, kur viņas labākais rezultāts ir 11. vieta, kas tika iegūta 2011. gadā Dienvidkorejas pilsētā Tegu.

Jau ziņots, ka Latviju PČ Pekinā pārstāv deviņi sportisti.

Laura Ikauniece-Admidiņa ar jaunu Latvijas rekordu svētdien izcīnīja bronzas medaļu septiņcīņā. Viņa ir otrā Latvijas sportiste, kura PČ tikusi pie medaļas. 2011. gadā bronzu tāllēkšanā izcīnīja Ineta Radeviča. Iepriekš kvalifikācijas barjeru nepārvarēja kārtslēcējs Mareks Ārents, kurš palika 25. vietā un šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kurš ieņēma 19. vietu, savukārt skrējēja Gunta Latiševa-Čudare netika otrajā kārtā 400 metru distancē, ieņemot 30. vietu.

Latviju čempionātā vēl pārstāvēs Madara Palameika un Sinta Ozoliņa šķēpmešanā, kurām piektdien būs kvalifikācija, Arnis Rumbenieks sestdien startēs 50 km soļošanā un Anita Kažemāka svētdien maratonā.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 30. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu