Latvalam otrais panākums nedēļas laikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Somu rallija braucējs Jari Mati Latvala augusta pirmajā nedēļas nogalē pēc aizraujošas cīņas ar kolēģi Volkswagen komandā - Sebastjanu Ožjē - svinēja uzvaru rallija pasaules čempionāta posmā. Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvala atkal kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, tikai šoreiz kā Lahti vēsturisko auto rallija uzvarētājs.

Vēsturisko auto rallijā Latvala startēja ar personīgo Audi Quattro un jau no pirmajiem metriem parādīja, ka sacensībās ir galvenais pretendents uz uzvaru. Kā tas izskatījās no 30 gadus senās rallija mašīnas salona, ir iemūžināts video, un sportists to ir publicējis savā YouTube vietnē.

Jāpiebilst, ka Latvalas uzvara Lahti rallijā ir likumsakarīga, jo, tāpat kā astoņdesmito gadu sākumā, arī šajās sacensībās bez viņa pārsvarā piedalījās sportisti ar klasiskās piedziņas automobiļiem, un tas Somijas rallija uzvarētājam nozīmēja ievērojamas priekšrocības un ātruma pārsvaru.

Lai vai kā, dalībniekiem Lahti vēsturisko auto rallijs drīzāk ir izklaide nekā dzīšanās pēc lauriem, bet skatītājiem tā ir lieliska iespēja dabā redzēt tādus rallija auto kā Porsche Carrera RS, Ford Escort RS 2000, Porsche 911 SC, Opel Manta B, Volvo 240 un 242, Sunbeam Avenger 1600 GT, Toyota Celica 1600, Mercedes Benz 190 E, BMW 2002 Ti, Opel Kadett GTE, Fiat 131 Racing, Jaguar 3.4 MK2, Triumph Vitesse, Plymouth Valiant, BMW 323i un citus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu