Vienības braucieniem reģistrējušies jau gandrīz 4000 dalībnieku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis

Turpinās reģistrācija jubilejas 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienam, kas 6. septembrī notiks Siguldā. Šobrīd reģistrējušies teju 4000 dalībnieku, bet iepriekšējā pieteikšanās mājas lapā velo.lv turpināsies līdz 1. septembrim.

Par katru dalībnieku, kurš Vienības braucienā pabeigs savu izvēlēto distanci, SEB banka ziedos 2 eiro asociācijai Dzīvesprieks.

Vairs tikai 11 dienas ir atlikušas līdz gada nozīmīgākajam notikumam Latvijas riteņbraukšanā. 6. septembrī skaisto Siguldas pilsētu pārņems tūkstošiem riteņbraucēju un viņu līdzjutēji, kas piedalīsies, kā arī jutīs līdzi jubilejas 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā.

Vēsturiskais velonotikums, kas pirmo reizi norisinājās tālajā 1936. gadā, piedzīvojis dažādus laikus. Pēc atjaunošanas 1995. gadā katru nākamo gadu velobrauciens piedzīvojis dalībnieku skaita kāpumu, kas jau pēdējās sezonas sniedzas pāri 5000 velomīļu. Mainījušās arī norises vietas un klāt nākušas jaunas distances. Jau vairāk nekā 15 gadus riteņbraucēji septembra pirmajā svētdienā pulcējas skaistajā un gleznainajā Siguldā.

Šā gada velobrauciens ir īpašs ar to, ka katra dalībnieka vārds un uzvārds, kurš piedalīsies kādā no trijām distancēm, tiks iegravēts īpašā vides objektā. Tas atradīsies Siguldas Svētku laukumā. Bez tam katrs dalībnieks par veiksmīgi sasniegtu finišu saņems īpašo jubilejas piemiņas medaļu. Netrūks arī dažādu kultūras pārsteigumu.

Vērienīgu labdarības akciju Vienības braucienā veiks MTB distances galvenais atbalstītājs – SEB banka. Par katru dalībnieku, kurš sasniegs finišu jebkurā no distancē, banka ziedos 2 eiro asociācijai Dzīvesprieks, kas rūpējas, lai tie bērni un jaunieši, kas palikuši bez vecāku gādības, saņemtu tādu pašu aprūpi kā pārējie bērni.

Šobrīd Vienības velobraucienam dalību pieteikuši jau teju 4000 dalībnieki. Iepriekšējā reģistrācija mājas lapā velo.lv turpināsies līdz 1. septembrim. Reģistrēties iespējams ne tikai portālā www.velo.lv, bet arī Siguldas novada tūrisma informācijas centrā, Cēsīs un Valmierā esošajos velo veikalos Eži, Smiltenes sporta centrā, Kuldīgas novada tūrisma informācijas centrā, kā arī Veloserviss veikalā Trek (Rīgā – Brīvības ielā 111).

Aktīvās atpūtas cienītāji aicināti piedalīties kādā no tradicionālajām distancēm. 100 kilometru garajā Itera sporta šosejas braucienā aicināti startēt tie, kam ir regulāra sacensību pieredze. SEB MTB 45 kilometru garajā braucienā lieliska iespēja gūt pozitīvas emocijas un adrenalīna devu būs visiem, kuriem patīk braukt pa mežiem, takām, pļavām un citiem pārbaudījumiem. Pārējiem velomīļiem, neatkarīgi no velosipēda veida, aprīkojuma un pat augstuma, ir iespēja izbaudīt visvērienīgāko LDz Tautas šosejas braucienu, kura garums būs 36 kilometri.

Šogad velobraucienā tiks sumināti ne tikai ātrākie dalībnieki, bet arī lielākie darba, pašvaldību un skolu kolektīvi, kuplākās ģimenes, stilīgākie riteņbraucēji un vēl daudzas citas nominācijas, kas pasākumu padarīs vēl krāšņāku un interesantāku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu