Spēles laikā «Avangard» hokejists Kudročs zaudē samaņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pārbaudes spēles laikā pirmdien samaņu zaudējis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Omskas «Avangard» aizsargs Kristians Kudročs.

Kazahstānas prezidenta kausa spēlē starp «Avangard» un Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandām Kudročs otrajā trešdaļā guvis galvas traumu, kas gan nav traucējis līdz beigām nospēlēt savu nomaiņu. Tomēr, aizslidojot uz rezervistu soliņu, Kudročs zaudējis samaņu.

Slovāku hokejistam pirmo palīdzību snieguši zālē dežūrējošie mediķi, turklāt viņš ilgāku laiku nav nācis pie samaņas, kas licis Kudroču nogādāt slimnīcā.

Vēlāk «Avangard» komanda pavēstīja, ka Kudročs ir pie samaņas un jau sazvanījies ar sievu, bet viņa dzīvībai briesmas nedraudot.

Kā izteicies turnīra galvenais ārsts Oļegs Išmakovs, hokejista veselības stāvoklis nav kritisks, tomēr smags un arī uzsvēra, ka viņa dzīvībai briesmu nav.

«Ārstu galīgā diagnoze - galvas smadzeņu trauma. Šobrīd Kristians nekādā gadījumā nedrīkst lidot, tāpēc «Avangard» hokejists desmit dienas paliks Astanā,» izteicies ārsts.

Mačs tika apturēts pie rezultāta 1:1 un vairs netika turpināts.

Pašlaik 33 gadus vecais Kudročs 1999.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā tika izvēlēts pirmajā kārtā ar kopējo 28.numuru, tomēr pasaules spēcīgākajā līgā viņš aizvadījis vien 26 mačus.

2012.gada pasaules čempionāta sudraba medaļnieks iepriekšējā sezonā pārstāvēja Novosibirskas «Sibirj» un Astanas «Baris» vienībai, bet pašreizējai Cerības kausa ieguvējai «Avangard» pievienojās vasarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu