Šlēgelmilhs kļuvis par jauna F3 modeļa testa pilotu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas ātrākais autošosejas pilots Haralds Šlēgelmilhs atkal sēdies pie formulas stūres, kļūstot par komandas Artline Engeneering F3 modeļa ArtTech P315 testa pilotu. Artline Engeneering ir īstenojusi komandas ilggadējo ambīciju – uzbūvējusi jaunu F3 modeli, radot alternatīvu ierastajam tirgus līderim Dallara.

«Esmu ļoti pagodināts, ka komanda Artline, ar ko kopā startēju Lamborghini čempionātā, ir uzticējusi šo pienākumu – būt par galveno testa pilotu jauna F3 modeļa pilnveidošanā. Lai arī iepriekš vairākus gadus esmu braucis sacensībās ar F3 un F2 formulām, šī man ir unikāla pieredze,» stāsta Haralds Šlēgelmilhs.

Foto: Publicitātes foto

Testa braucienos komandai piederošajā Rustavi trasē Gruzijā Šlēgelmilhs ar jauno formulu ir pārspējis iepriekšējos trases F3 apļa laika rezultātus un veicis vairāk nekā 2000 km distanci. Neskatoties uz +40 grādu gaisa temperatūru braucienu laikā, formulas tehnisko stāvokli inženieri raksturo kā stabilu un pilnībā atbilstošu FIA sacensībām.

Vērtējot ArtTech P315 modeļa tehnisko uzbūvi, Šlēgelmilhs atklāj: «Jau pēc pirmajiem braucieniem bija jūtams, ka šim uzbūvētajam modelim ir potenciāls kļūt par nopietnu konkurentu F3 pasaulē ierastajiem Dallara formulu modeļiem. Balstiekārtas un citi tehniskie risinājumi ir kardināli atšķirīgi no ierastajiem F3 modeļiem. Jāuzslavē formulas labais balanss, kā arī pielāgošanas iespējas pilota vajadzībām - uzreiz pēc tehnisko regulējumu veikšanas ir jūtama atšķirība. Protams, to, kāds ir formulas potenciāls pilnvērtīgos sacensību apstākļos, redzēsim jau šosezon noslēdzošajos FIA F3 sacensību posmos.»

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu