IIHF sodījusi Krievijas hokeja izlasi par incidentu Prāgā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) piespriedusi Krievijas izlasei sodu 80 000 Šveices franku (74,3 tūkstoši eiro) apmērā par incidentu 2015.gada pasaules čempionāta (PČ) medaļu pasniegšanas ceremonijā, kuras laikā komanda atstāja ledu, pirmdien informēja IIHF.

PČ hokejā, kas maijā norisinājās Čehijā, fināla mačā Krievijas hokejisti ar 1:6 cieta sagrāvi pret Kanādas izlasi.

Krievijas izlases hokejisti, treneri un apkalpojošais personāls atstāja laukumu medaļu pasniegšanas ceremonijas laikā, pirms pacēla karogus un atskaņoja uzvarētāju komandas himnu.

IIHF vadība pagājušajā piektdienā uzklausīja Krievijas izlases ģenerālmenedžera Andreja Safronova paskaidrojumus. Viņš tikšanās laikā pauda nožēlu un atvainošanos par notikušo.

Krievijas hokeja federācija savā paziņojumā norādīja, ka noticis neveiksmīgs pārpratums, jo nebija tīša nodoma priekšlaicīgi atstāt medaļu pasniegšanas ceremoniju. Laukuma apmales vārti bija atvērti, tamdēļ spēlētāji nopratuši, ka viņi var doties uz ģērbtuvēm.

IIHF izskatīja videomateriālus un secināja, ka Krievijas izlases kapteinis [Iļja Kovaļčuks] pēc apspriedes ar komandas vadību devies runāt ar spēlētājiem, norādot uz izejas vārtiem.

Krievijas izlase piespriesto naudas sodu var apstrīdēt IIHF apelāciju padomē, iesniedzot apelāciju septiņu dienu laikā.

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris ir Oļegs Znaroks, bet viņa asistents ir Harijs Vītoliņš.

2016.gada PČ hokejā notiks Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu