Noslēdzies Latvijas minifutbola čempionāts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 22. augustā, Aizkraukles pilsētas stadionā notika Latvijas minifutbola čempionāta fināls. Par 2015.gada Latvijas minifutbola čempioniem kļūst Rīgas komanda «Cerber 02».

Aizkrauklē spēkiem mēroties bija sabraukušas visspēcīgākās Latvijas amatieru futbola komandas. Tika pārstāvēti visi Latvijas reģioni un lielākās pilsētas. Jau iepriekš četros atlases posmos tika noskaidrotas divdesmit komandas, kas startēs finālā.

Čempionāta galvenais tiesnesis Mareks Ķere atzīst: «Var just, ka finālā valda svētku gaisotne, dalībnieki ir sabraukuši darīt savu sirdslietu, kas ir - spēlēt futbolu. Visus šos ļaudis, gan spēlētājus, gan atbalstītājus, vieno futbols, un ir patīkami atrasties starp līdzīgi domājošajiem. Katrai komandai ir savs stāsts, kā viņi nokļuva līdz finālam, vieni atbrauca uz atlases posmu un kvalificējās ar pirmo reizi, citi nepadevās un brauca otro un pat trešo reizi, bet citi krāja punktus. Viens ir skaidrs, visas komandas ir pelnījušas te atrasties.»

Finālā tikās divas Rīgas komandas «Cerber 02» un «Garāža-2», cīņa izvērtās spraiga un aizraujoša, abi vārtsargi bija savu uzdevumu augstumos, līdz ar to uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles uzvarētāja noteikšanas sitienos. Labāki izrādījās «Cerber 02» komandas spēlētāji, kuri triumfēja otro gadu pēc kārtas. «Garāža-2» komandai sāpīgs zaudējums finālā, bet pelnīta otrā vieta. Ne mazāk saspringta izvērtās arī spēle par trešo vietu starp komandām «SMFK ZELLIS» no Gulbenes un «FK 87» no Jelgavas. Abas komandas uzbruka daudz un bīstami, meklēdami laimi pie pretinieka vārtiem, otrā puslaika sākumā gulbenieši izvirzījās vadībā, bet spēles izskaņā jelgavnieki tomēr atspēlējās, un arī šeit viss izšķīrās pēcspēles uzvarētāja noteikšanas sitienos. Lieliski bija abu komandu vārtsargi, bumbu vārtos izdevās iesist tikai vienu reizi, un ar to gulbeniešiem pietika, lai tiktu pie kārotās trešās vietas.

Čempionāts noslēdzās ar emocionālu apbalvošanas ceremoniju. Tika pasniegts uzvarētāju kauss čempioniem, piemiņas balvas otrās un trešās vietas ieguvējiem, medaļas, sponsoru un organizētāju sarūpētās balvas priecēja turnīra uzvarētājus. Organizatori neaizmirsta un ar mierinājuma balvām apveltīja arī ceturtās vietas ieguvējus.

Par čempionāta vērtīgāko spēlētāju tika atzīts «Cerber 02» vārtsargs Nikita Kulikovs. Apbalvoti tika arī pirmo četru komandu labākie spēlētāji - «Cerber 02» spēlētājs Aleksandrs Trūps, vārtsargi Armands Laganovskis no komandas «Garāža-2» un Dainis Naļivaiko no «SMFK ZELLIS», kā arī «FK 87» spēlētājs Aldis Trukšāns, kuri savā īpašumā ieguva Adidas bumbas.

Komandas, kuras izcīnīja pirmās trīs vietas, ieguva tiesības piedalīties Baltijas kausā BalticCup 2015, kas 5.septembrī notiks Viļņā, Lietuvā, un tajā savā starpā spēkiem mērosies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas spēcīgākas minifutbola komandas. Šāds kauss tiek rīkots pirmo gadu, tāpēc ar interesi varēs vērot komandu savstarpējo cīņu, kā arī testēt jaunizveidoto valsts izlases sagatavotības līmeni pirms svarīgā Eiropas minifutbola čempionāta Mini EURO 2015.

Latvijas minifutbola čempionāta organizatori saka milzīgu paldies visiem čempionāta atbalstītājiem un sadarbības partneriem – ADIDAS, POLIMIX, KCE, HERKULESS, MANGAĻI, LABA REKLĀMA, ZIEDU TAURENIS, UP PRODUCTION, KOMANDA.LV, FK AUDA informatīvajiem atbalstītājiem - TVNET.LV, DAUTKOM, СейЧас, GRANI.LV, NEATKARĪGĀS TUKUMA ZIŅAS un AIZKRAUKLES, DAUGAVPILS, TUKUMA un VALMIERAS novadu pašvaldībām.

Fināla kopvērtējuma tabula un cita vērtīga informācija Latvijas Minifutbola asociācijas mājaslapā www.minifutbols.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu