Ikauniece-Admidiņa: Vēl īsti neesmu sapratusi, kas noticis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa pēc svētdien izcīnītās bronzas pasaules čempionātā vēl īsti nav sapratusi, kas ir noticis, sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu «Panorāma» sacīja pati sportiste.

Ikauniece-Admidiņa ar jaunu valsts rekordu svētdien kļuva par Pekinā notiekošā pasaules čempionāta bronzas medaļas laureāti. Līdz šim vēl nevienai Latvijas sportistei septiņcīņā nebija izdevies izcīnīt godalgu planētas meistarsacīkstēs.

«Man bija sestais labākais rezultāts pasaulē un braucu ar mērķi, ja iekļūtu sešiniekā, tas būtu ļoti labi. Mazā iecere bija arī labot Latvijas rekordu,» pauda Ikauniece-Admidiņa, kura summā tika pie 6516 punktiem. «Šie bija sezonas galvenie mači. Ierados ātrāk, lai varētu aklimatizēties un tas palīdzēja.»

«Pēc finiša izsprāga ārā emocijas ar asarām, bet vēl īsti neesmu sapratusi, kas noticis,» uzsvēra sportiste.

«Šis bija mans otrais pasaules čempionāts, bet negaidīju, ka tikšu pie medaļas. Esmu tiešām laimīga, un man tas bija liels pārsteigums, jo vēlējos sasniegt jaunu Latvijas rekordu, taču tiku pie bronzas medaļas. Tas ir kaut kas satriecošs,» sarunā ar Starptautiskās Vieglatlētikas savienības (IAAF) pārstāvjiem sacīja Ikauniece-Admidiņa, kura pēc pirmajām veiktajām trim disciplīnām bija vien 20.vietā, bet pēc pirmās dienas spēja uzlabot savu pozīciju par septiņām vietām.

«Pēc pirmās dienas nedomāju, ka man ir izredzes pacīnīties par medaļām. Tobrīd man prātā bija tikai valsts rekords.»

Tikmēr par pasaules čempioni tika kronēta slavenā Džesika Enisa-Hila no Lielbritānijas, kura izcīnīja 6669 punktus, bet otro vietu ar 6554 punktiem ieguva kanādiete Brianne Teizena Ītona. Apbalvošanas ceremonija septiņcīņas sportistēm iecerēta pirmdien.

Kopumā Latvijai šī ir tikai trešā godalga pasaules čempionātos. Iepriekš pie bronzām tika slavenais šķēpmetējs Dainis Kūla (1983.gadā) un tāllēcēja Ineta Radeviča (2011.gadā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu