Nedēļas nogalē Latgales sirdī notika ielu kultūras un sporta pasākums «STREET GAMES»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rēzeknē 2.augustā jau trešo gadu pēc kārtas un otro reizi šogad notika ielu sporta un kultūras pasākums «STREET GAMES» - 2.posms. «STREET GAMES» ietvaros sacensības notika trīs sporta veidos: ielu basketbolā, ielu futbolā un ielu florbolā.

Pasākuma laikā bija iespēja piedalīties dažādos konkursos, kā, piemēram, «Zelta roka», drafta čempionāts, kuros labākos rezultātus uzrādīja Armands Omuls un Artjoms Butjankovs. Paralēli ielu basketbolam tika rīkots ielu basketbola turnīrs 1x1, kurā jaunieši sacentās izlozes secībā. Šajā turnīrā triumfēja un galveno balvu 50 EUR apmērā ieguva Niks Saknītis.

Kopumā trijos sporta veidos piedalījās 63 komandas: 24 basketbolā, 25 futbolā un 14 florbolā, pulcējot vairāk nekā 200 jauniešu.

2. augusta «STREET GAMES» laureāti:

Florbols. Jaunākā grupa

Florbolā, jaunākajā grupā pārliecinoši sevi pierādīja komanda «Baloži», kuri pārstāvēja Kārsavu, otrie palika komanda «Troks voi», un trešā vieta vietējai komandai «Lāči».

1.vieta – «Baloži» (Elvis Zeiļuks, Ēriks Starodumovs, Dairis Rubulis)

2.vieta – «Troks voi» (Armands Ivulāns, Aigars Brīvers, Oskars Ivulāns)

3.vieta – «Lāči» (Vadims Nikiforovs, Maksims Kosnikovskis, Sergejs Červjakovs)

Florbols. Vecākā grupa

Savukārt vecākajā grupā stiprākie izrādījās rēzekniešu pārstāvētā komanda «Grehsizijnos», sudrabu ieguva «Rēzekne», un bronza nonāca «Kvasovs» rokās.

1.vieta – «Grehsizijnos» (Igors Kalnačs, Marks Višņakovs, Maksims Terehovs, Aleksandrs Grehovs)

2.vieta – «Rēzekne» (Vitālijs Dunkins, Sergejs Vorobjovs, Vitālijs Krištopovs, Vitālijs Jermakovs)

3.vieta – «Kvasovs» (Aleksejs Čakovs, Arturs Kvasovs, Māris Kozlovskis, Edgars Stafeckis)

Futbols. Vecākā grupa

Futbolā čempionu titulu ieguva «Maestro un Co», kuriem ar minimālu pārsvaru piekāpās rīdzinieki «AK-37», bet trešo vietu ieguva komanda «Makarovka».

1.vieta – «Maestro un Co» (Uģis Kļaviņš, Arvis Kašačkovs, Ervīns)

2.vieta – «AK-37» (Tomas Ragauskas, Aleksandrs Krajevs, Aleksandrs Šapovalovs)

3.vieta – «Makarovka» (Rihards Ivanovs, Iļja Piskunovs, Maksims Ščavinskis, Andrejs Rezvods)

Futbols. Jaunākā grupa

Jaunākajā grupā labākie izrādījās Rēzeknes pārstāvētā komanda «RFA», kā otrie sevi pierādīja komanda «Plauša netur», savukārt trešie palika komanda «TFK».

1.vieta - «RFA» (Jānis Rudzinskis, Daniils Čerkasovs, Žanis Sprukts, Pēteris Ivenkovs)

2.vieta - «Plauša netur» (Dainis Sondors, Andris Počs, Laura Sondore)

3.vieta - «TFK» (Ņikita Bovkuns, Aleksejs Ivanovs, Eduards Vigups)

Basketbols. Sievietes un jaunākā grupa

Basketbolā turnīrs risinājās diezgan interesanti, jo dāmas sacentās ar mazākiem sāncenšiem, rezultātā jauniešu komanda no Rēzeknes «Ball Busters» neļāva pārspēt sevi meitenēm, un otro vietu ieguva daugavpilietes - komanda «SIGMA». Trešā vietā ierindojās komanda «KIKA».

1.vieta – «BALL BUSTERS» (Jānis Kļava, Reinis Strankaļs, Edgars Reidzāns, Erlends Juškāns)

2.vieta – «SIGMA» (Lidija-Viktorija Artiševska, Laura Gribuste, Marija Lagune, Santa Baltace)

3.vieta – «KIKA» (Kristiāne Urtāne, Inga Kaša, Marta Nalivaiko)

Basketbols. Vecākā grupa

Vecākajā grupā, vislielākajā konkurencē no visām kategorijām zeltu izcīnīja komanda «KLUCANTRE MAKI», pārliecinoši pieveicot finālā Rēzeknes pārstāvēto komandu«Ezerzeme». Daugavpilieši no komandas «IVS-D/Dautkom» šoreiz palika trešie.

1.vieta – «KLUCANTRE MAKI» (Niks Saknītis, Armands Omuls, Maksims Peiners, Mārtiņš Šteinbergs)

2.vieta – «Ezerzeme» (Aleksejs Grehovs, Artūrs Šķesters, Renārs Bulduris, Jānis Masaļskis)

3.vieta – «IVS-D/Dautkom» (Ivans Gļeba, Vasilijs Naumovs, Iļja Ivanovs, Māris Umbraško)

Uzvarētājiem tika pasniegtas balvas no Ghetto Family, Skrīveru Saldumiem, Crystal Rose un konditorejas «Kraģītis». Kā arī vecāko grupu 1.vietas visos sporta veidos izcīnīja iespēju pierādīt sevi Ventspilī «Ghetto Games» festivālā.

Streetgames 2.posms un «Ghetto Dance» atlase notiek sociālā projekta «Es zinu, Tu to vari!» ietvaros. Lielākā daļa projekta «Es zinu, Tu to vari!» pasākumu ir veltīti jauniešiem, atsevišķi pasākumi paredzēti arī ģimenēm kopā ar bērniem. Projekta mērķis ir iedvesmot jauniešus būt fiziski aktīviem un veidot izpratni, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids un atteikšanās no dažādu atkarības vielu lietošanas palīdz sasniegt nospraustos mērķus. Projekta ietvaros no jūlija līdz augustam notiek vairāk nekā 58 pasākumi visā Latvijā – ielu basketbola turnīri, ielu vingrošanas sacensības un citi ielu kultūras pasākumi, kā arī nometnes un ģimeņu sporta dienas. Par visām projekta aktivitātēm var uzzināt portāla draugiem.lv lapā www.draugiem.lv/tutovari. Aktivitātes veidotas tā, lai tās būtu vienkāršas un viegli pieejamas ikvienam interesentam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu