Pirms pēdējās disciplīnas Ikauniece-Admidiņa pakāpjas uz ceturto vietu kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošajā pasaules čempionāta vieglatlētikā pēc svētdien veiksmīgi aizvadītām tāllēkšanas un šķēpmešanas sacensībām pakāpusies uz augsto ceturto vietu kopvērtējumā.

Pēc sestdien aizvadītām pirmajām četrām disciplīnām Latvijas sportiste atradās vien 13.vietā, taču svētdienas pirmajās sacensībās tāllēkšanā viņa labākajā mēģinājumā aizlēca 6,32 metrus tālu, kas ir jauns Ikaunieces-Admidiņas personiskais rekords. Tas kopumā bija piektais labākais rezultāts, viņai tiekot pie 949 punktiem un ar kopumā iekrātiem 4675 punktiem pakāpjoties uz astoto vietu.

Ikauniece-Admidiņa teicami startēja arī šķēpmešanas sacensībās, ar 53,67 metrus tālu raidījumu pamanoties starp visām sportistēm izcīnīt otro vietu un nopelnīt vēl 931 punktu. Uzrādītais rezultāts ir latvietes šīs sezonas labākais rezultāts.

Summā Ikauniece-Admidiņa nu tikusi pie 5606 punktiem, kas viņai pirms pēdējās disciplīnas - 800 metru skrējiena - dod ceturto vietu. Līdere ar 5706 punktiem ir slavenā britu septiņcīņniece Džesika Enisa-Hila. Tikmēr otrā ar 5620 punktiem ir Nadīne Brērsene no Nīderlandes, kamēr trešo ar 5612 punktiem ieņem kanādiete Brianne Teizena Ītona.

Sacensības 800 metru skrējienā notiks plkst.14.40 pēc Latvijas laika, bet Ikauniecei-Admidiņai ir labas izredzes, lai otro reizi šogad labotu valsts rekordu.

Ikauniece-Admidiņa ir vienīgā Latvijas pārstāve, kura svētdien piedalās sacensībās.

Tikmēr svētdien notikušās 20 kilometru soļošanas sacensībās par pasaules čempionu kļuva spānis Migels Anhels Lopess, kurš distanci veica vienā stundā, 19 minūtēs un 14 sekundēs, tādejādi uzstādot jaunu personisko rekordu.

Pērn Lopess šajā distancē kļuva par Eiropas čempionu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Maskavā izcīnīja bronzu.

Savukārt otrais bija ķīnietis Vans Žeņs, kuram ar jaunu Kanādas rekordu - viena stunda, 19 minūtes un 57 sekundes - sekoja Bendžamins Torns.

Pasaules čempionātā Pekinā Latviju pārstāv deviņi atlēti. Tajā piedalās normatīvus izpildījušie sportisti - šķēpmetējas Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovala, septiņcīņas sportiste Ikauniece-Admidiņa, tāllēcēja Aiga Grabuste, šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kārtslēcējs Mareks Ārents, soļotājs Arnis Rumbenieks un maratona skrējēja Anita Kažemāka, kā arī īpašo ielūgumu saņēmusī Gunta Latiševa-Čudare.

Neilgi pirms čempionāta kļuva zināms, ka sacensībās tomēr nepiedalīsies normatīvu izpildījušais vesera metējs Igors Sokolovs, jo sportists guvis ar sportu nesaistītu traumu.

Ņemot vērā augstos sacensību normatīvus, vairākās disciplīnās nebija pietiekams normatīvu izpildījušo sportistu skaits, tai skaitā arī 400 metru skrējienā, tāpēc šajās disciplīnās piedalās arī tie sportisti, kuri nebija izpildījuši sacensību normatīvus. Šādu īpašo ielūgumu saņēma Latiševa-Čudare.

Normatīvu izpildījuši arī maratonisti Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs, tomēr viņi prognozējamā karstuma dēļ pasaules čempionātā nepiedalīsies.

Kā zināms, pasaules čempionāts Pekinā norisināsies līdz 30.augustam.

Iepriekšējās pasaules meistarsacīkstēs, kas pirms diviem gadiem risinājās Maskavā, Latviju pārstāvēja desmit sportisti, tomēr viņi palika bez augstiem rezultātiem, jo labākā bija Ikaunieces izcīnītā 11.vieta septiņcīņā.

Latvija pasaules čempionātu vēsturē līdz šim izcīnījusi tikai vienu medaļu - 2011.gadā pie bronzas godalgas tika tāllēcēja Ineta Radeviča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu