«Spurs» kā otrā komanda vēsturē par galvenā trenera asistentu nolīgst sievieti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Sanantonio «Spurs» galvenā trenera Grega Popoviča asistente nākamajā sezonā būs slavenā basketboliste Bekija Hemmona, kura kļūs par otro šajā arodā strādājošo sievieti līgas vēsturē.

«Spurs» par pašlaik 37 gadus vecās Hemmonas nolīgšanu paziņoja otrdien, līguma detaļas neizpaužot. Pašlaik basketboliste savā 16.WNBA sezonā karjerā pārstāv Sanantonio «Stars» komandu, taču jau iepriekš viņa bija paziņojusi, ka pēc sezonas noslēgs karjeru.

Iepriekš NBA kluba treneru korpusā vienīgā strādājusī sieviete bija Līza Boujera, kura 2001./02.gadā palīdzēja Klīvlendas «Cavaliers» galvenajam trenerim.

Hemmona ir visu laiku septītā WNBA rezultatīvākā spēlētāja, jo karjeras laikā pamanījusies gūt 5809 punktus. Rezultatīvajās piespēlēs (1687) viņa ieņem ceturto vietu, bet aizvadītajās spēlēs (445) ir sestā.

«Redzot viņu darbojamies kā trenerei, esmu pārliecināts, ka Hemmonas intelekts, darba ētika un komunicēšanas spējas mums būs liels ieguvums,» paudis Popovičs.

Vēl pirms sešiem gadiem Hemmona izpelnījās neviennozīmīgu attieksmi, jo pieņēma Krievijas pilsonību, lai varētu piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur viņa šīs valsts izlases sastāvā izcīnīja bronzas medaļu. Savukārt 2009.gadā viņa savā īpašumā ieguva Eiropas čempionāta sudraba medaļu.

Tāpat viņa Krievijas izlases sastāvā piedalījās 2010.gada pasaules čempionātā un Londonas olimpiskajās spēlēs, kas norisinājās pirms diviem gadiem.

Lai gan lielāko daļu savas karjeras basketboliste aizvadījusi Eiropā, viņai tā arī nav izdevies triumfēt nevienā nozīmīgā Vecā kontinenta klubu turnīrā. Savas karjeras laikā Hemona sešas reizes piedalījusies WNBA Visu zvaigžņu spēlē.

Eiropā viņa pārstāvējusi tādus klubus kā Maskavas CSKA, Orenburgas «Nadežda» un Vidnojes «Sparta&K» no Krievijas, Itālijas vienību Trentīno «Rovereto», kā arī spēcīgākās Spānijas komandas Madrides «Rivas Ecopolis» un Valensijas «Ros Casares».

Pēdējās sezonās Hemona Eiropā nav spēlējusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu