Paziņots Latvijas sastāvs dalībai EČ vieglatlētikā (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis otrdien nosauca Latvijas izlases sastāvu, kas no 12. līdz 17. augustam Šveices pilsētā Cīrihē piedalīsies Eiropas čempionātā. Dalībai Vecā kontinenta meistarsacīkstēs pieteikti ir 26 Latvijas sportisti.

Uz Eiropas čempionātu dosies kuplākais Latvijas dalībnieku skaits, kāds pēdējā laikā ir EČ Latviju pārstāvējis. Pieteikti ir 26 vieglatlēti. Potenciāli no dalībnieku saraksta var startēt 25 sportisti. Ir pieteikti četri šķēpmetēji, bet piedalīties sacensībās var trīs.

Zālītis skaidroja, kāpēc ir pieteikti četri šķēpmetēji, nevis trīs. «Šobrīd ir tā: ja kāds no atlētiem - Ansis Brūns, Rolands Štrobinders vai Ainārs Kovals atsakās startēt, tad ir iespēja piedalīties Zigismundam Sirmajam,» teica LVS prezidents. Kopā ar komandu uz Šveici Sirmais nedosies, bet vajadzības gadījumā izlasei pievienosies no Latvijas.

Visi četri šķēpmetēji ir izpildījuši Eiropas čempionāta kvalifikācijas normatīvu, bet galvenais kritērijs, kas noteica dalībniekus, kuri dosies uz Eiropas čempionātu, bija Latvijas čempionātā uzrādītais rezultāts, ieņemtā vieta.

Labākos rezultātus gaida no šķēpmetējiem

Labākos rezultātus LVS cer sagaidīt no šķēpmetējām Madaras Palameikas, Sintas Ozoliņas-Kovalas, tāllēcēja Elvija Misāna, septiņcīņnieces Lauras Ikaunieces-Admidiņas, šķēpmetēja Rolanda Štrobindera. Visi šie sportisti ir starp sešiem labākajiem Eiropā.

«No jebkura sportista gaidām, lai iekļūtu top 12 atlētu vidū, kas ir fināls,» sacīja Zālītis. «Domāju, ka visi tam potenciāli ir gatavi.»

Eiropas čempionāta normatīvus izpildījuši vesera metējs Igors Sokolovs, tāllēcējs Jānis Leitis, soļotāja Agnese Pastare, taču uz Cīrihi viņi nedosies, jo turpina dziedēt savainojumus.

«Komanda ir liela. Tāpat kā komandu čempionātā ceram, ka viens otram palīdzēs. Tomēr kopā esam stiprāki, ko apliecināja Eiropas komandu čempionāts, kurā komandas gars palīdzēja mums tikt uz pirmo līgu. Domāju, ka arī Cīrihē tas palīdzēs izcīnīt augstākas vietas, nekā vieglatlētikas matemātika to būtu piešķīrusi,» pastāstīja Zālītis.

Pēc astoņu gadu pārtraukuma Eiropas čempionātā piedalīsies viena no pasaules labākajām garo distanču skrējējām Jeļena Prokopčuka, kas piedalīsies 10 000 metru skrējienā.

«Man ir liels prieks, ka esmu kopā ar komandu un varu braukt uz Cīrihi. Ļoti sen netrenējos un nestartēju stadionā, tādēļ nebūs viegli atgriezties, bet mēs speciāli esam trenējušies, lai viss izdotos. Bija viegli izpildīt normatīvu un laiks nedomāt par tā izpildīšanu. Esmu pastrādājusi, lai uzņemtu optimālu formu,» sacīja 37 gadus vecā skrējēja, kas jūlijā aizvadīja treniņnometni Šveicē, trenējoties augstkalnes apstākļos. «Strādāju, lai uzlabotu savu ātrumu. Mēģinājām izdarīt visu, lai veiksmīgi nostartētu Eiropas čempionātā. Darīšu visu, kas manos spēkos.»

Latvijas dalībnieces Eiropas čempionātā

1.

400 m

Gunta Latiševa-Čudare

2.

1500 m

Agata Stausa

3.

10 000 m

Jeļena Prokopčuka

4.

400 m/b

Līga Velvere

5.

3000 m/k

Poļina Jeļizarova

6.

Tāllēkšana

Aiga Grabuste

7.

Tāllēkšana

Lauma Grīva

8.

Tāllēkšana

Māra Grīva

9.

Šķēpa mešana

Madara Palameika

10.

Šķēpa mešana

Līna Mūze

11.

Šķēpa mešana

Sinta Ozoliņa-Kovala

12.

Septiņcīņa

Laura Ikauniece-Admidiņa

Latvijas dalībnieki Eiropas čempionātā

13.

100 m

Ronalds Arājs

14.

200 m

Jānis Mezītis

15.

800 m

Dmitrijs Jurkevičs

1500 m

Dmitrijs Jurkevičs

16.

400 m/b

Jānis Baltušs

17.

Tāllēkšana

Elvijs Misāns

18.

Lodes grūšana

Māris Urtāns

29.

Šķēpa mešana

Rolands Štrobinders

20.

Šķēpa mešana

Ainārs Kovals

21.

Šķēpa mešana

Ansis Brūns

22.

20 km soļošana

Arnis Rumbenieks

23.

Maratons

Valērijs Žolnerovičs

24.

Kārtslēkšana

Mareks Ārents

25.

Kārtslēkšana

Pauls Pujāts

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu