«Real» pussargu līniju pastiprina ar horvātu Kovačiču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola grands Madrides «Real» parakstījis sešu gadu līgumu ar horvātu pussargu Mateo Kovačiču, kurš pirms tam pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Milānas «Inter», otrdien apstiprināja spāņu vienība.

«»Real» un «Inter» piekritušas Kovačiča pārejai, kurš klubam pievienosies uz sešām sezonām,» teikts Madrides vienības paziņojumā.

Kā ziņo spāņu mediji, «Real» par pašreiz 21 gadu veco pussargu maksās 35 miljonus eiro.

Kā atzina «Inter» galvenais treneris Roberto Mančīni, klubs bijis spiests pārdot horvātu Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pieņemto finanšu «fair-play» noteikumu dēļ, kas paredz, ka vienībām nevajadzētu tērēt vairāk par to, ko tās var nopelnīt.

Tagad Kovačičam Madrides kluba vidējā līnijā būs jākonkurē ar tādiem pazīstamiem futbolistiem kā kolumbieti Hamesu Rodrigesu, vācieti Toniju Krosu un mājinieku Isko.

Līdz ar noslēgto vienošanos «Real», visticamāk, atbrīvosies no spāņa Asjera Iljarramendi, kuram tiek paredzēta pāreja uz Anglijas premjerlīgas klubu «Liverpool».

Tāpat Madrides vienība cer vēl līdz mēneša beigās gaidāmajai transfēra loga izskaņai no Mančestras «United» vienības piesaistīt spāņu vārtsargu Davidu de Heju.

Kovačičs karjeru sāka 2010.gadā savas dzimtenes klubā Zagrebas «Dinamo», kur 43 mačos guva septiņu vārtus. Pēc trim gadiem pussargs pievienojās «Inter» vienībai, kur 97 cīņās izdarīja astoņus precīzus sitienus.

Iepriekšējā sezonā Spānijas čempionāta kopvērtējumā ar 38 mačos izcīnītiem 94 punktiem triumfēja «Barcelona», bet no tās par diviem punktiem atpalika «Real».

Jauno Spānijas čempionāta sezonu «Real» sāks 23.augustā ar maču pret paaugstināto Hihonas «Sporting» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu