Latvijas U-16 basketbolistes Eiropas čempionāta otro posmu sāk ar maču pret Zviedriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Viktor Rebay

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā spēlē šodien tiekas ar vienaudzēm no Zviedrijas.

Spēles sākums Debrecenā paredzēts plkst. 21.30 pēc Latvijas laika.

Iepriekšējā Latvijas vienības spēlē komandai nepalīdzēja centra spēlētāja Digna Strautmane un saspēles vadītāja Maija Gertsone, kurām ir veselības problēmas.

F apakšgrupas cīņu turpinājumā Latvijas izlase otrdien tiksies ar Itāliju, bet trešdien pretiniekos būs Čehija.

Pašlaik F grupā pa divām uzvarām divās spēlēs ir Čehijai un Latvijai, pa vienam panākumam ir Itālijai un Francijai, bet bez uzvarām cīnās Beļģija un Zviedrija.

Latvijas izlase čempionāta pirmajā posmā pēc uzvarām pār Beļģiju un Franciju neko neizšķirošā cīņā zaudēja Slovākijai, ieņemot D apakšgrupas pirmo vietu un uz otro posmu līdzi ņemot maksimāli iespējamās divas uzvaras.

Tikmēr Zviedrijas basketbolistes pirmajā posmā pārliecinoši zaudēja Itālijai un Čehijai, bet izšķirošajā cīņā par vietu otrajā posmā ar 52:41 uzvarēja Dāniju.

Trešajā posmā astoņas labākās komandas izslēgšanas spēlēs sadalīs 1.-8. vietu, bet astoņas pārējās noskaidros trīs sliktākās, kuras zaudēs vietu Eiropas čempionāta virslīgā.

Latvijas U-16 izlasē (1998. dzimšanas gads un jaunākas) iekļautas «Rīga»/«Rīdzene», «Rīga»/TTP, Rīgas 3.BJSS, kā arī Liepājas Sporta spēļu skolas un Ventspils «Spara» audzēknes. Dignai Strautmanei šis ir jau trešais Eiropas kadetu čempionāts. Gan viņa, gan Laura Grabe un Marta Jančevska spēlēja pērn, palīdzot sasniegt septīto vietu Eiropā.

Centra spēlētāja Digna Strautmane pērn bija kadetu Eiropas čempionāta trešā rezultatīvākā basketboliste (vidēji spēlē 15 punkti). Toreiz lielu daļu punktu viņa guva pēc savas māsas Paulas piespēlēm, tomēr vecākā no Strautmanēm šogad jau palīdzēja Latvijas U-18 izlasei.

Aizvadītajā ziemas sezonā Latvijas U-16 izlase piedalījās «Nordea» Basketbola līgas (NBL) turnīrā, cīņā ar Latvijas un Igaunijas komandām 24 spēlēs izcīnot sešas uzvaras un 13 komandu konkurencē ierindojoties 12. vietā. Janvārī tika izcīnīta pirmā vieta Baltijas jūras kausa izcīņā, bet jūlijā - otrā vieta Baltijas kausā. Tāpat pārbaudes mačos pārspētas Polijas, Somijas un Lietuvas kadetes, bet pirms turnīra latvietes jau Debrecenā sacentās ar Ungārijas kadetu izlasi, piekāpjoties pašā galotnē ar 57:63.

Galvenais treneris Ainārs Čukste Latvijas U-16 izlasi vada ceturto reizi. 2001.gadā viņa vadībā tika izcīnīta piektā vieta Eiropā, bet pērn - septītā. Vēl reizi Latvijas kadetes Eiropas labāko desmitniekā iekļuva 2007.gadā, kad Valmierā notikušajā turnīrā izcīnīja septīto vietu.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Elīna Ruperte, Maija Gertsone, Sabīne Lipe (visas - Liepāja), Marianna Kļaviņa («Rīdzene»), Kristīne Sprudzāne, Aleksa Gulbe, Marta Jančevska, Digna Strautmane (visas - «Rīga»/«Rīdzene»), Linda Svenne («Rīga»/TTP), Laura Grabe (3.BJSS), Luīze Šepte, Dinija Sanda Pāvelsone (abas - Ventspils).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu