Latvijas beisbola izlase EČ noslēdz ar uzvaru pār Norvēģiju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas vīriešu beisbola izlase Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta C divīzijā noslēdzošajā mačā sestdien ar rezultātu 10-7 pieveica Norvēģiju.

Cīņas gaitā vairākas reizes mainījās līderi un vēl septītā inninga ievadā norvēģi izvirzījās priekšā ar 5-7, tomēr atlikušajā laikā Latvija guva piecus bezatbildes punktus.

Šis panākums Latvijai nodrošināja sesto vietu divīzijas noslēguma kopvērtējumā.

Kā zināms, apakšgrupu turnīrā Latvija sākotnēji ar 2-6 zaudēja Slovēnijai, turpinājumā ar 4-14 kapitulēja Somijai, bet noslēgumā ar 3-9 piekāpās arī Izraēlai.

Savukārt, uzsākot cīņu par zemākajām vietām, Latvija piektdien ar 12-4 pieveica Ungāriju, izcīnot savu pirmo panākumu kontinenta meistarsacīkšu vēsturē. Līdz šai spēlei trijos Eiropas čempionātos latvieši bija piedzīvojuši 11 zaudējumus pēc kārtas.

Izdzīvošanas grupas noslēguma kopvērtējumā Somija bija pirmā ar trim panākumiem, bet tai ar divām uzvarām sekoja Latvija. Savukārt noslēdzošās divas vietas ieņēma attiecīgi Ungārija un Norvēģija.

C divīzijas turnīrā sacenšas astoņas izlases, kas sākotnēji tika sadalītas divās grupās. Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas turpina cīņu par divām ceļazīmēm uz B divīziju, bet pārējās komandas - par vietas saglabāšanu.

Latvijas izlasi Ļubļanā vadīja galvenais treneris Kristaps Aldins un treneris Rodžers Baumens no ASV. Ikdienā latviešu izcelsmes amerikānis Aldins ir Stīvensa Tehnoloģiskā institūta beisbola komandas galvenais treneris, kurš šogad ir ieguvis arī Latvijas pilsonību, tādējādi realizējot savu sapni pārstāvēt Latviju starptautiskajā arēnā.

Latvijas beisbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā - Kristaps Dūšelis, Jānis Dūšelis, Alvils Samoilovs, Ritvars Rimicāns, Artūrs Knopkens, Ņikita Stašuns, Leonīds Kirijaks, Ritvars Rimicāns, Ainārs Birulis, Andis Ansons, Andris Gūtmanis, Igors Aleksejevs, Artūrs Mucenieks, Kaspars Štrenfelds, Edgars Naglis, Jānis Silavs, Agris Skrastiņš un Vilnis Geidāns.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu