Labais krasts uzvar basketbola diennakts «Krastu mačā»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @PVLVS

Daugavas Labā krasta komanda svētdien ar 1155:1048 uzvarēja Kreisā krasta komandu tradicionālajā diennakts «Krastu mačā», kas risinājās sesto reizi, un sacensībā šogad tika panākts izlīdzinājums 3:3.

Maču noslēdza politiķu komandu spēle, kurā piedalījās arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš pārstāvēja Labā krasta politiķu komandu.

«Krastu mača» turnīrā laukumā pie Nacionālās operas 24 stundās komandu sastāvā laukumā devās ap 600 dažādu vecuma basketbolistu, diennakts laikā pulcējot ap 100 000 skatītāju.

Mačs sākās sestdien plkst. 15 un noslēdzās svētdien plkst. 15.

Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, kura autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše. Balva simbolizē Rīgas un šā turnīra vērtību simbiozi. Kausa ideja skaidri seko pašam pasākuma formātam: Rīga parādīta caur Lielo Kristapu, saule un mēness - diennakts, un basketbolists uz Lielā Kristapa pleca šajā gadījumā ir jebkurš viena vai otra Daugavas krasta iedzīvotājs.

Uz mūzikas skatuves visu diennakti uzstājās Latvijas populārākie dīdžeji, kā arī viesmākslinieki un viena no populārākajām Latvijas dziedātājām Linda Leen.

«Krastu mačā» šogad svinēja arī izcilās gleznotājas Džemmas Skulmes 90. dzimšanas dienu, un par godu māksliniecei turnīra dalībnieku kreklu dizainā bija izmantots viņas gleznas fragments.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu