Rīgas «Dinamo» uzsāk dalību «Latvijas Dzelzceļa» kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» šodien «Arēnā Rīga» uzsāk dalību tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībām «Latvijas Dzelzceļa» kausā.

Pirmajā mačā rīdzinieki plkst.19.30 spēkosies ar Baltkrievijas vienību Minskas «Dinamo». Dueli tiešraidē būs iespējams vērot kanālos TV6 un TV5.

Savukārt turnīrs sāksies plkst.15.30 ar maču starp Kazaņas «Ak Bars» vienību un Jaroslavļas «Lokomotiv» komandu, kurā šosezon par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Tāpat šodien plkst.17 sāksies ceremonija pie Centrālās dzelzceļa stacijas, kuras ietvaros sacensību čempionu kauss tiks nogādāts «Arēnā Rīga».

Turnīra turpinājumā Rīgas «Dinamo» pirmdien spēkosies ar «Lokomotiv» hokejistiem, bet trešdien sacentīsies ar «Ak Bars». Savukārt nākamajā ceturtdienā tiks aizvadītas spēles par trešo un pirmo vietu.

«Latvijas Dzelzceļa» kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar līgas pagājušās sezonas finālisti «Ak Bars».

Līdzšinējās piecās pirmssezonas spēlēs «Dinamo» izcīnījusi četras uzvaras. Pirmajā pārbaudes spēlē tā ar 3:1 pieveica Toljati «Lada», kur treneru korpusā strādā bijušais rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols, bet vēlāk pēc veiksmīgi aizvadītā trešā perioda ar 6:2 pārspēja Podoļskas «Vitjaz». Turpinājumā Rīgas «Dinamo» ar 3:4 piekāpās Novosibirskas «Sibirj» komandai, kurai dienu vēlāk revanšējās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2. Savukārt pirms nepilnām divām nedēļām «Dinamo» ar 2:0 atkārtoti pieveica «Vitjaz».

Rīgas kluba galvenā trenera posteni šosezon ieņem somu speciālists Kari Heikile, kurš iepriekš jau vairākas sezonas strādājis KHL čempionātā. Viņa palīgi būs kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un Aleksandrs Ņiživijs, kamēr par vārtsargiem turpinās atbildēt Juris Klodāns.

«Latvijas Dzelzceļa» kauss risināsies septīto reizi vēsturē. 2009.gadā sacensībās uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja «Lokomotiv». Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto «Lokomotiv» komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas «Dinamo», bet pērn triumfēja «Ak Bars», titula mačā pārspējot mājiniekus.

Šajā pavasarī Rīgas «Dinamo» otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu