Vienības velobraucienā plāno startēt ap 5500 dalībnieku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Nedaudz vairāk par mēnesi atlicis līdz 24. Vienības velobraucienam. Arī šogad nozīmīgais sporta un aktīvās atpūtas pasākums norisināsies Siguldā, pulcējot vairākus tūkstošus dalībnieku. Šā gada Vienības velobrauciena sauklis ir – Sajūti kopīgo spēku!

Pirmo reizi Vienības velobrauciens ar toreizējā Latvijas prezidenta Kārļa Ulmaņa tiešu atbalstu norisinājās tālajā 1936. gadā un turpinājās vēl trīs gadus, līdz sākās Otrais pasaules karš. Pirmās brīvvalsts laikā velobraucienā piedalījās vairāk nekā 6000 dalībnieku.

Saglabājot vēsturiskās tradīcijas - veselības un tautas kopības sajūtas nostiprināšanu, kā arī tīras vides uzturēšanu, Vienības velobrauciens tika atjaunots 1995. gadā. Galvenais atjaunošanas idejas autors bija Murjāņu sporta ģimnāzijas treneris Ernests Pūce. Šogad Vienības velobrauciens norisināsies 24. reizi. Siguldas svētku laukumā vairāki tūkstoši velomīļu pulcēsies 7. septembrī.

Šā gada velobrauciena sauklis ir – Sajūti kopīgo spēku! Pagājušais gads pierādīja, ka Vienības velobrauciena dalībnieku skaits turpina pieaugt, pamazām tuvojoties pirmās brīvvalsts laikā pieredzētajam. Pērn uz starta trīs dažādās distancēs stājās vairāk nekā 5200 dalībnieku. Pieaugošā interese par riteņbraukšanu ļauj domāt, ka šogad velobraucēju skaits varētu būt vēl lielāks. Ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam reizi gadā ir iespēja sajust neaizmirstamu kopības sajūtu, braucot kopā vēl ar daudziem tūkstošiem dalībnieku. Tāpat kā citās reizēs, arī šogad pēdējais kilometrs vedīs Siguldas kalnā.

VAS Latvijas Dzelzceļš, atzīmējot 95. dzimšanas dienu, aicina startēt 95 kilometru garajā LDz sporta šosejas braucienā pa Siguldas apkārtnes ceļiem. Piedzīvojumu meklētājiem piemērota būs SEB MTB distance (46 km), bet katram aktīvās atpūtas cienītājam pieveicams ir 37 kilometru garais tautas brauciens. Plānots, ka arī šogad Vienības velobraucienā startēs daudzas Latvijā labi pazīstamas personības, tostarp populāri mūziķi, sportisti un citu nozaru pārstāvji.

Īpaši Vienības velobraucienā tiks aicināti startēt uzņēmumu kolektīvi, kuri cīnīsies par kuplāk pārstāvētā uzņēmuma balvu. Tāpat tradicionāli arī tiks noteikta kuplākā ģimene un pašvaldība.

Pieteikšanās aizraujošajam riteņbraukšanas notikumam pilnā sparā rit portālā velo.lv, kur arī atrodama plašāka informācija. Pieteikties Vienības braucienam var arī veikalos Veloserviss un MySport, Siguldas un Kuldīgas tūrisma informācijas centros, veikalā Eži Cēsīs un Valmierā, kā arī Smiltenes sporta centrā. Līdz 10. augustam pieteikšanās maksa ir 15 – 20 EUR.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu