Latvijas izlases aizsargs Maksimenko papildinājis virslīgas līderes «Liepāja» rindas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«SMScredit.lv Virslīgas» čempionāta līdervienība «Liepāja» papildinājusi sastāvu ar Latvijas izlases aizsargu Vitāliju Maksimenko, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Maksimenko 2013.gada janvārī pievienojās Anglijas otrās līgas - «Championship» - komandai Braitonas «Albion», pārnākot no Latvijas vienības Rīgas «Skonto», tomēr kluba sastāvā viņš laukumā devās vien trijos mačos.

Pirmās sezonas otrajā pusē viņš bija izīrēts Anglijas trešās līgas - «League One» - vienībai Jovilas «Town», palīdzot nopelnīt paaugstinājumu uz «Championship» turnīru. Gandrīz visu nākamo sezonu aizsargs aizvadīja Skotijas komandā «Kilmarnock», bet iepriekšējā sezonā Maksimenko bija izīrēts Nīderlandes otrās spēcīgākās līgas vienībai Venlo VVV, bet vasarā līgums ar viņu netika pagarināts.

Pašlaik 24 gadus vecais spēlētājs Latvijas izlasē aizvadījis 15 spēles.

Tāpat «Liepāja» piesaistījusi Latvijas vārtsargu Pāvelu Doroševu, kurš kopš 2009.gada pārstāvēja Azerbaidžānas vienību «Gabala», turpinājumā 2012. un 2013.gadu aizvadīja «Liepājas metalurga» komandā, bet iepriekšējās divas sezonas atgriezās Azerbaidžānā, pārstāvot Baku «Ņeftči». Savukārt «Daugavpils» komandu papildinājis 19 gadus vecais ukrainis Dmitro Mahņevs, kurš karjeru sāka pašlaik okupētās Krimas komandas «Sevastopol» jaunatnes sastāvā, bet iepriekšējo sezonu aizvadīja Užhorodas «Hoverla» U-19 komandas rindās. Kā viņa pēdējā vienība minēta Dņeprodzeržinskas «Stal».

Tiesa, LFF vēsta, ka saistībā ar Maksimenko un Mahņevu pagaidām vēl nav saņemti visi pieteikumam nepieciešamie dokumenti.

Virslīgas kopvērtējumā «Liepājai» ir 28 punkti 15 spēlēs, kas tuvākos sekotājus «Ventspils» un «Skonto» ļauj apsteigt par trim punktiem, tiesa, šīs vienības aizvadījušas attiecīgi 13 un 14 cīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu