Jaunajā sezonā HK «Rīga» varētu vadīt Ronalds Ozoliņš

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Jaunajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonā Latvijas komandas «Rīga» galvenais treneris, visticamāk, būs Ronalds Ozoliņš.

Iepriekš Ozoliņš strādājis par komandas līdzšinējā galvenā trenera Leonīda Tambijeva palīgu, bet pirms gaidāmās sezonas hokejistus gatavojis kopā ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» galvenā trenera Arta Ābola palīgu Ģirtu Ankipānu.

Pašlaik «Rīgas» komanda ar ievērojami atjauninātu sastāvu sacenšas pārbaudes turnīrā Krievijas pilsētā Čerepovecā. Ozoliņš tajā vada komandu, formāli esot tās galvenā trenera vietas izpildītājs, taču oficiāls līgums par vienības vadīšanu pagaidām nav noslēgts. Viņš ir nopietns pretendents uz komandas galvenā trenera vietu, tomēr galējie lēmumi vienības treneru korpusa noteikšanā vēl nav pieņemti.

Tambijevs karjeru turpinās Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionu Karagandas «Sariarka» no Kazahstānas treneru kolektīvā.

Pašlaik 41 gadu vecais Ozoliņš kā profesionāls hokejists spēlēja līdz 2008.gadam, Latvijas izlasē aizvadot 19 spēles un piedaloties valstsvienības pirmajā mačā pēc neatkarības atgūšanas. Pēcāk viņš trenera arodā pieredzi smēlās pašmāju klubā «Zemgale», kā arī bija Tambijeva palīgs Latvijas U-18 un U-20 izlasēs.

Starpsezonā «Rīga» bija tuvu līguma noslēgšanai ar galveno treneri Leonīdu Beresņevu, kura palīga amatā strādātu Rodrigo Laviņš, tomēr vienošanās neīstenojās, jo Rīgas «Dinamo» ilgstoši bijušas neskaidrības ar nākamās sezonas finansēm.

Bez «Dinamo» sistēmas uzbrucēju Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova pārcelšanās uz «Sariarka» komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka došanās uz Savienoto Valstu hokeja līgu (USHL) «Rīgas» komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ nākamajā sezonā vairs nepārstāvēs arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs, kurš, kā vēsta laikraksts «Diena», pārcēlies uz MHL vienību Stupino «Kapitan».

«Rīgas» komandas sastāvā Čerepovecā pašlaik ir vārtsargi Salvis Balandīns, Toms Nuka un Nils Grinfogels, aizsargi Ēriks Golubevs, Kristaps Zīle, Vjačeslavs Minajevs, Kārlis Čukste, Didzis Rugelis, Vladimirs Siņegubovs, Juris Bērziņš un Kristaps Jākobsons, kā arī uzbrucēji Ričards Kondrāts, Gatis Sprukts, Artūrs Ševčenko, Edgars Opuļskis, Frenks Razgals, Valdis Augusts Vasiļonoks, Ruslans Ignatovičs, Artjoms Pankēvičs, Ričards Bernhards, Aleksandrs Visockis, Kārlis Ozoliņš, Deivids Sarkanis, lietuvietis Daniels Bogdzjuls, vēl viens lietuvietis Pauļus Gintauts un Rūdolfs Maslovskis.

Pirms pirmā jaunā sezonas pārbaudes turnīra «Rīgas» komanda Ankipāna un Ozoliņa vadībā aizvadīja treniņnometnes Gulbenē un Rīgā. Turpinājumā rīdzinieki no 4. līdz 20.augustam aizvadīs vēl vienu treniņnometni Rīgā, bet pirms paša sezonas sākuma Ufā risināsies Pasaules kauss jauniešu komandām.

Pagājušajā sezonā «Rīga» pirmoreiz vēsturē pārvarēja MHL izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, bet astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpās vēlākajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu