«Valmiera/ORDO» piesaista Latvijas izlases kandidātu Laksu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienība «Valmiera/ORDO» ir panākusi vienošanos ar 25 gadus veco Latvijas izlases kandidātu Mārtiņu Laksu, kurš jaunajā sezonā pārstāvēs Ainara Zvirgzdiņa vadīto Vidzemes komandu, TVNET informēja komanda.

198 cm garais Mārtiņš Laksa šobrīd Latvijas izlases sastāvā gatavojas Eiropas čempionātam, kura grupu turnīrs no 5. līdz 10. septembrim norisināsies Rīgā. Laksa pārbaudes spēlēs Šauļos ar Tunisijas izlasi bija rezultatīvākais spēlētājs (9 un 11 punkti) Latvijas 2. izlases sastāvā, nopelnot iespēju turpināt cīņu par vietu izlases sastāvā Eiropas čempionātam. Vieglais uzbrucējs pārstāvējis visa vecuma Latvijas jaunatnes izlases Eiropas čempionātos un pieaugušo izlases sastāvā spēlējis Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Karjeras laikā Mārtiņš Laksa pārstāvējis Latvijas vadošos basketbola klubus, kļūstot par LBL čempionu 2011. un 2014. gadā, kā arī izcīnot Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempiontitulu 2013. gadā. No 2009. līdz 2011. gadam Laksa pārstāvēja «VEF Rīga» vienību, bet trīs sezonas laika posmā no 2011. līdz 2014. gadam vieglais uzbrucējs pārstāvēja BK «Ventspils» krāsas. Aizvadīto sezonu Laksa pavadīja «Jūrmala/Fēnikss» vienībā, kuras sastāvā LBL turnīrā bija starp TOP5 rezultatīvākajiem spēlētājiem, vidēji gūstot 13,8 punktus spēlē, kā arī palīdzot komandai ar vidēji 4,3 atlēkušajām bumbām. Savukārt BBL turnīrā Laksa vidēji izcēlās ar 9,8 punktiem un 4,5 bumbām zem groziem.

«Valmiera/ORDO» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš apgalvo: «Mārtiņa Laksas piesaiste, līdzīgi kā Jāņa Kaufmaņa atgriešana Valmierā, bija viena no mūsu starpsezonas prioritātēm. Mums bija nepieciešams vieglais uzbrucējs ar «snaipera dotībām» un rezultātā esam vienojušies gan ar Mārtiņu, gan viņa pārstāvjiem, ka nākamais solis pēc lieliskās sezonas Jūrmalas komandas rindās būs attīstība «Valmiera/ORDO» komandā. Tas, ka Mārtiņš cīnās par vietu Latvijas izlases fināla divpadsmitniekā, jau ir tiešs apliecinājums viņa kā spēlētāja kvalitātei. Savulaik, 2003.gadā, Laksas tēvs Jānis palīdzēja Valmieras klubam izcīnīt pirmās bronzas medaļas kluba vēsturē, un tagad ir laiks arī dēlam sevi apliecināt un kopīgi ar komandu pacīnīties par augstiem rezultātiem. Veiksmi!»

«Valmiera/ORDO» vieglais uzbrucējs Mārtiņš Laksa: «Priecājos pievienoties Valmieras klubam, kuram ir pietiekami augstas ambīcijas un mērķi, kas sakrīt arī ar maniem šī brīža sportiskajiem plāniem. Klubam ir jauns, augsta līmeņa, un tai pašā laikā ļoti pieredzējis treneris. Ceru, ka spēlēšana «Valmiera/ORDO» komandā ļaus man pierādīt sevi jaunā kvalitātē!»

Kā jau pieminēja kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš, savulaik Valmierā spēlējis Mārtiņa tēvs Jānis Laksa, kurš 2002./2003. gada sezonā palīdzēja «Valmiera/Rūjiena» vienībai izcīnīt pirmās LBL bronzas medaļas Valmieras basketbola vēsturē.

«Valmiera/ORDO» komandas sastāvs jaunajai sezonai: Raimonds Gabrāns, Jānis Kaufmanis, Aigars Šķēle, Mārtiņš Vīņauds, Haralds Kārlis, Mārtiņš Laksa, Ervīns Jonāts, Dāvis Rozītis un Viktors Iļjins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu